Testületi ülés

2024.05.24. 17:05

Javult a közbiztonsági helyzet Kiskunfélegyházán – galériával

A rendőrség és a tűzoltóság tavalyi évről szóló beszámolója állt a félegyházi képviselő-testület csütörtöki ülésének középpontjában. A városatyák pozitívan nyilatkoztak a város közbiztonsági helyzetéről és a tűzoltók munkájával is elégedettek voltak, így egyhangú szavazattal fogadták el a beszámolókat.

Vajda Piroska

A napirend kapcsán szóba került az idén indított gyalogos járőrszolgálat. A rendőr és közterület-felügyelő páros jelenléte ugyanis jelentősen hozzájárult a félegyháziak biztonságérzetéhez. Hasonlóan pozitív eredményeket köszönhet a város a térfigyelő és rendszám-felismerő kamerarendszert kiépítésének is. Az eszközöknek köszönhetően több bűncselekményt sikerült felderíteni és számos bűnelkövetőt elfogni – mondta el a testületi ülésen Tarnóczy László, rendőr ezredes, félegyházi rendőrkapitány. 

Tarnóczy László, rendőr ezredes, félegyházi rendőrkapitány
Tarnóczy László, rendőr ezredes, félegyházi rendőrkapitány
Fotó: Vajda Piroska

Hozzátette, a félegyházi rendőrség nemcsak a közterület-felügyelőkkel dolgozik szoros együttműködésben, de az önkormányzattal, mezőőri szolgálattal és a polgárőrséggel is. Együttműködésük eredményességét nemcsak a lakosság szubjektív biztonságérzetének javulása, hanem a statisztikai adatok is alátámasztják. 

Összességében elmondható, hogy a Kiskunfélegyházán regisztrált bűncselekmények száma kis mértékben emelkedett ugyan, de a nyomozási és felderítési eredményesség tovább javult. A közterületen elkövetett bűncselekmények száma jelentősen csökkent. 

Tarnóczy László arról beszámolt, hogy hamarosan új drogprevenciós kampányt indítanak, melynek lényege, hogy diákok által szólítják meg a diákokat. 

Dr. Gulyás Zsolt, rendőr-főkapitány az internetes bűnözés elterjedésének veszélyeire hívta fel a városatyák figyelmét. Arra kérte a képviselőket, hogy segítsék a rendőrség bűnmegelőző munkáját azzal, hogy népszerűsítik a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közösségi oldalát, ahol nagyon sok hasznos tanácsot osztanak meg a kiberbűnözés megelőzésével kapcsolatban.  

Csányi József, polgármester a napirend kapcsán elmondta eddig 130 térfigyelő kamerát helyeztek ki városszerte, de a rendszert folyamatosan bővítik, idén 8 millió forintot különítettek el erre a célra. 

Bense Zoltán, képviselő, a Batthyány Lajos Általános Iskola igazgatója a rendőrség is az iskolák között létrejött jó kapcsolat fontosságát hangsúlyozta. 

Csökkent a tűzesetek száma is

A képviselő-testületi ülésre készült tűzoltósági beszámoló szerint, a félegyházi tűzoltóknak tavaly 515 alkalommal kellett vonulást végrehajtaniuk, ebből 400 eset Kiskunfélegyházán és félegyházi tűzoltósághoz tartozó 9 településen, 115 működési területükön kívül volt. 150 tűzeset és 250 műszaki mentés volt. A vonulások száma 8 százalékkal, a tűzesetek száma pedig 27 százalékkal csökkent az előző évi adatokhoz képest. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában