Baja

2024.04.15. 09:01

Ünnepelt a Szemétfogócska csapata – galériával

A Szemétfogócskás csapat szombaton 9 órakor 61 fővel ( 27 gyermek és 34 felnőtt) kezdte meg az 55. gyűjtögetését a bajai Tanya IV-es körzetben, egy volt játszótér területén.

Rab Rita

Röpke egy óra alatt a közeli helyszínekről 14 köbméter hulladékot pakoltak a város két teherautójára, amit majd elszállítanak a befogadó helyre. 

14 köbméter hulladékot szedtek
Fotó: Kapott fotó

– Már találkozáskor felhívtam minden résztvevő figyelmét, hogy senki ne menjen korábban haza, mert ezt az 55-ös számot, szemétfogócskás módon meg fogjuk ünnepelni. Köszöntöttem a környezetért – kétkezi munkával – tenni akarókat, valamint Széll Péter alpolgármester urat és a IV. körzet területi képviselőjét, Kovács Csabát, akik szintén erősítették a csapatunkat. Mindenki azonnal elkapta a munka fonalát és nagyon hamar elkövetkezett az ünneplés ideje, ami – bízom benne, – hogy emlékezetes marad – mondja Bátori Magdolna a Szemétfogócska csapat vezetője.

Miután ez a helyszínből adódott, hangosítás segítségével közösen elénekelték a Pál utcai fiúk induló dalát, (Mi vagyunk a Grund), mert úgy gondolták, hogy nagy a rokonság a szellemiséget illetően a két csapat között. Egy jó hangulatú beszélgetéssel és eszegetéssel zárták az 55. tevékenységi alkalmukat. 

Én nagyon remélem, ha ennek a délelőttnek a résztvevői bármikor meghallják ezt a dalt emlékezni fognak erre a hangulatra is, és egyben felidézik a Szemétfogócskás gyűjtögetéseinket – tette hozzá Bátori Magdolna. 

A sok helyi tavaszi program miatt a családok április 28-át jelölték meg a következő találkozásnak, ami ezúttal vasárnap lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában