Testületi döntés

2024.04.08. 13:57

Végleg felszámolnák a Határ úti áldatlan szemetes állapotot Halason – galériával

Évtizedek óta megoldatlan probléma a város északi szélén lévő Határ úti szemetelés ügye. A Dong-éri-csatorna Sóstó felőli oldalán élő néhány család rendszeresen tele dobálja szeméttel a csatornát és a partot az összes guberált hulladékkal. A halasi önkormányzat árverésen vásárolná fel a problémás családok lelakott ingatlanjait, hogy véget vessen a szemetes állapotoknak.

Pozsgai Ákos

Az önkormányzat kiemelt célja a város teljes közigazgatási területének tisztán és rendben tartása. Ez a feladat azonban egyes szegregált városrészek esetében nagyobb erőfeszítést igényel az ott élők életmódjából adódó különbségek miatt. 

Hamarosan felszámolják a szemetet
Fotó: Pozsgai Ákos

Az egyik ilyen problémás városrész a Dong-éri-csatorna Határ úti szakasza, ahol az elmúlt évtizedek alatt az illetékes vízügyi hatóság, az önkormányzat és a civil szervezetek is már több alkalommal kitakarították a területet és a felhalmozott szemetet elszállították, ennek ellenére az ott élő néhány család rendszeresen újra tele szemeteli a csatornát és a partot.

Az ellenőrzés tapasztalatai alapján arra a következtetésre jutott a városvezetés, hogy a problémás ingatlanok árverésen történő megvásárlása az egyik járható útja annak, hogy a szegregált városrészekben található rendezetlen körülményeket megszüntessék – hangzott el a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. A képviselők vita nélkül fogadták el egyhangúlag Fülöp Róbert polgármester előterjesztését arra vonatkozóan, hogy a jelenleg végrehajtás alatt álló ingatlanokat megvásárolja az önkormányzat. Az ingatlanokat víziközmű-díj, adó és telefonszolgáltatás-díj tartozás miatt árverezik el. 

 

Első körben három ingatlant vásárolna meg a város, a képviselők döntöttek arról is, hogy az árverési előleg, a licitdíj, a vételár és az adás-vételhez szükséges minden költséget az idei évi költségvetés terhére biztosítja a képviselő-testület.

A városvezetés azt reméli, hogy az ingatlanok megvásárlása után végérvényesen fel tudja számolni az illegális szemétlerakatokat a területen és jelentősen javulni fog a csatorna város felőli oldalán lakók életminősége is, aki évtizedek óta kénytelenek elviselni a néhány problémás család életviteléből adódó kellemetlenségeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában