Adománygyűjtés

2023.06.07. 10:00

Jótékonysági koncertet szerveznek a súlyosan beteg Pataki Olívia gyógykezelésére Kecskeméten

Vasárnap a Kiskalász Együttes ad jótékonysági koncertet a kecskeméti Ápoló klubban, a bevételt Pataki Olívia gyógykezelésére fordítják. Olívia extrém koraszülöttként, a 24. hétre jött a világra ikertestvérével, Dórával együtt. Olívia 5 naposan súlyos agyvérzést szenvedett, aminek következményeképpen halmozottan sérült, csak fényt látó gyermek.

Sebestyén Hajnalka

Pataki Olívia Dórával és a szüleivel

Forrás: Beküldött fotó

Patakiné Mészáros Edina és férje, Pataki Szabolcs hihetetlen szeretetről, erőről és összetartásról adnak tanúbizonyságot. Öt éve mindent megtesznek annak érdekében, hogy a folyamatos fejlesztéseket biztosítsák a lányoknak, hogy minél teljesebb életet élhessenek. Olívia értelmileg és mozgásban is sérült kislány lett. Dóra sem teljesen egészséges. Erősen gyengénlátó, folyamatos fejlesztésre szorul, de szerencsére ő a kortársaival együtt fejlődik. 

A család életében minden az ötéves lányok, Olívia és Dóri köré épül. Edina délelőtt és kora délután Olíviát viszi fejlesztésre, délután Dórát. A fejlesztések eredményeképp Olívia nagyon szépen fejlődik, kézen fogva sétál, ül. Önellátásra nem képes, nem beszél, sajnos értelemben és mozgásban is le van maradva. A folyamatos fejlesztéseknek, gyógytornának köszönhetően napról napra egyre szebben fejlődik, ezek költsége viszont hatalmas terhet rónak a családra, amit nem tudnak önerőből finanszírozni. Ráadásul nemrégiben egy baleset következtében az autójuk is összetört. 

Ez a koncert lehetőséget nyújtana számukra, hogy Olívia heti gyógytornáinak, fejlesztéseinek, intenzív terápiáinak költségeit fedezni tudják, és a jövőben is biztosítani lehessen számára a megfelelő ellátást.

A Kiskalász Együttes koncertje vasárnap 10 órakor lesz a kecskeméti Ápoló Klubban (Olimpia utca 14.). A rendezvény teljes bevétele Olívia gyógykezelését támogatja. Emellett örömmel fogadnak támogatást az Olívia Szeme Fénye Alapítvány javára a 10300002-13341103-00014908-as számú bankszámlára, és a helyszínen is.

Olívia extrém koraszülöttként, a 24. hétre jött a világra ikertestvérével, Dórával együtt
Fotó: Beküldött fotó

A Kiskalász zenekar nevéhez olyan nagysikerű dalok köthetők, mint a Palacsinta, a Nem akarok, a Hepehupa, a Gyere az Állatkertbe, a Zooli a zebra… Elsősorban Bartos Erika verseinek megzenésítésével lopták be magukat a kisgyermekes családok szívébe. Az együttes tagjai maguk is rutinos szülők, akik tudják, mennyire fontos a gyerekekkel eltöltött közös idő, ezért megpróbálják felejthetetlen élménnyé varázsolni a koncertjeiket a családok számára, és mint az megszokott minden Kiskalász-koncerten, senki sem fog unatkozni, szóval a táncos cipellőket és a jó kedvet senki se felejtse otthon!

A jótékonysági koncerten az alábbi módon vehetnek részt:

1. Támogassa 2500 forint/fő összeggel az Olívia Szeme Fénye Alapítványt az alábbi bankszámlaszámra történő utalással: 10300002-13341103-00014908 vagy a helyszínen készpénzzel

2. Az alapítvány támogatói automatikusan jogosulttá válnak ingyenesen részt venni a rendezvényen

3. Belépésnél elegendő a támogató nevének bemondása, egyéb igazolás nem szükséges

4. Egy éven aluli gyermekek ingyenesen vehetnek részt a rendezvényen

A jótékonysági koncertről Facebook-esemény is készült.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában