Kecskemét

2024.04.06. 17:10

Családi napot tartottak a Törekvés lakótelepen – galériával

A Törekvés lakótelepen egész napos családi rendezvényt tartottak, a sportpályán szombaton reggel 7 órától a Törekvés-, Talfája-, és Kossuthfalu közös szervezésében.

Lizik-Varga Katalin

A rendezvény a Toros, rétes elnevezést kapta, ugyanis az eseményen toros ételekkel várták a résztvevőket, valamint a helyszínen hagyományos módon házi rétest is készítettek.

családi nap, rétestészta, szórakozás
A rétestészta készítését is megtanulhattuk a családi napon
Fotó: Lizik-Varga Katalin

– Igyekszünk a falusi hagyományokat feleleveníteni – mondta Gábor Jánosné, helyi lakos, a családi nap főszervezője, aki családjával fontosnak tartja azt, hogy a környékbeli lakosok újra megéljék a régi disznótorok hangulatát, ezért megszervezték ezt a közösségépítő napot a városrészben.

Az eseményen a helybéli asszonyok megmutatták, hogyan kell igazi rétest húzni.

A rendezvényre Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere is ellátogatott.

A résztvevők nem csak a finom ételekből válogathattak, hanem a különböző programokból is. A kicsik számára például arcfestéssel is kedveskedtek, de volt légvár, foci és kézműveskedés is.

A rendezvény támogatói a Széchenyivárosért Egyesület (Laczkó Zsámboki Angéla elnök) és a „Falu-és Tanyabejáró” Alapítvány (dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában