Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

2024.03.26. 17:49

Az anya hangját is lejátszó modern inkubátorral bővült a gyermekintenzív ellátás Kecskeméten

Nagytudású, intenzív ellátást biztosító, többfunkciós inkubátorral gazdagodott a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztálya a Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány támogatásának köszönhetően. A több mint 4 millió forintos életmentő eszközt a kórház és a civil szervezet vásárolta meg közösen – olvasható a kórház közösségi oldalán közzétette közleményében.

Horváth Péter

– Ez egy nagytudású, újszülöttek és csecsemők ellátására alkalmas intenzív inkubátor, melynek számos kényelmi funkciója is van. Apróságnak tűnik a fő célja mellett, de például ez a típus pedállal felszerelt, lábbal nyitható, így mindkét kezünk szabad marad. Tudjuk a magasságát is változtatni, illetve hősugárzó és zajvédelem is van benne – mutatta be az új eszközt dr. Tálosi Gyula, a kórház gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

Az anya hangját is lejátszó modern inkubátorral bővült a gyermekintenzív ellátás Kecskeméten 
Fotó: BKM Oktatókórház

– A gyermekintenzív ellátásnak sok szempontból a csecsemőkor az egyik legkritikusabb időszaka, számos fertőzés előfordul ebben a korban.  A gép monitorrendszere mutatja a hőmérsékletet, szabályozhatjuk benne a páratartalmat, és az oxigénterápiát. Matraca forgatható, a baba azzal együtt könnyen pozícionálható – ismertette az adomány előnyeit a főorvos.

Kényelmi funkció ugyan, de ez a modern eszköz le tud játszani MP3-at is, mely alkalmas lehet arra, hogy felvegyék az édesanya hangját és lejátsszák neki.

Bárdi-Nyilas Marianna, a Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány kuratóriumának elnöke az átadáskor elmondta, hogy az adományozásokat minden esetben egyeztetés előzi meg, felmérik az osztály igényeit, átbeszélik a lehetőségeket. Az életmentő eszközön kívül érkezett több mint százötvenezer forint értékben inhalációs gyógyszerek bejuttatásához szükséges segédeszköz, de bővült a játszószoba kínálata is: babakocsi, labda és a kézműves foglalkozásokhoz szükséges kellékek, alapanyagok is érkeztek – írja a kórház a közleményben


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában