Kincsvadászok

2024.03.07. 20:00

Több százezer forintot vitt haza a kecskeméti igazgató a TV2 sikerműsorából

A kecskeméti Koszorú Csaba nem kis összeggel tért haza a TV2 Kincsvadászok című műsorából, ahová igazi családi kincseket vitt el a műkincsgyűjtők elé.

Orosz Fanni Flóra

A kecskeméti Gyermekliget Alternatív Óvoda és Iskola iskolaigazgatója, Koszorú Csaba a nagyszüleitől örökölt gyűjteményének egy részét mutatta be a TV2 nagysikerű aukciós műsorában, ahol a szakma kiemelkedő kereskedői licitáltak a kézzel készített szobrokra. Csaba a kedvenceit válogatta ki nagyapja munkái közül, melyektől még a műkincskereskedők szava is elállt. Megtudhattuk, hogy nagypapája autodidakta módon tanulta meg a fémmel való munkálkodást, ez volt a szenvedélye. A munkák az 1950-es évektől a 70-es évekig készültek, a 20 év munkássága pedig egy teljes fotóalbumot megtöltött. 

Koszorú Csaba, TV2, Kincsvadászok
Koszorú Csaba
Forrás: TV2

– Az esszenciáját és a tetejét hoztad el a nagypapa munkásságának – értékelte a kézműves tárgyakat Fertőszögi Péter, művészettörténész, Magyarország legnagyobb múltú aukciósházának, a BÁV-nak a művészeti igazgatója.

Bár a fémből készült dísztárgyak mindenki szívét megdobogtatták végül Molnár Viktor, műtárgybecsüs és az Amikor Galéria tulajdonosa zárta a licitet a maga 200 ezer forintos ajánlatával, amit Csaba első körben nem fogadott el, hiszen számára ennek a duplája lett volna az álomár. Rövid egyezkedés után a két fél végül 250 ezer forintban egyezett meg, a kereskedő pedig biztosította Csabát, hogy a jövőben még szívesen bővíti majd a műsorban szerzett készletét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában