Tass/Alsószenttamás

2024.03.30. 19:01

Kreatív húsvéti forgatagot szervezett az ÁGOTA Közösség

Élménypedagógiai programokkal fűszerezett húsvéti programot tartott az ÁGOTA Közösség Heves vármegyei nevelőszülőknél élő, gyermekvédelmi gondoskodásban cseperedő fiataljainak. A gyermekek „illatcsibéket” készítettek, különleges tojásfestési technikákat tanultak, de az állatsimogatónak és a lovaskocsikázásnak is nagy sikere volt. A forgatagnak az ÁGOTA Közösség fellegvára, a Tass-Alsószenttamáson található ÁGOTA Falva adott otthont. 

Gulyás Sándor

A húsvéti rendezvény egy közös, lelki ráhangolódással kezdődött a Szent Jobb Lator templomban, ahol a fiatalok Jézus életéről, a nagyhét történéseiről, valamint a húsvét üzenetéről tudhattak meg többet.

húsvét, ÁGOTA Közösség, rendezvény
A tojásfestés az ÁGOTA Közösség programjából sem maradhatott ki
Fotó: Gémes Sándor

– Ezen a napon is az volt a céljuk, hogy a fiatalok úgy jussanak értékes tudáshoz, hogy közben felejthetetlen élményekkel is gazdagodnak – fogalmazott Kis Tünde, az ÁGOTA Közösség élménypedagógiai csoportjának vezetője.

Népi fajátékokkal játszottak, nyuszikat, csibéket, kismalacokat, kecskéket és bárányokat simogattak. Lovaskocsin egész ÁGOTA Falvát körbejárták, és persze a csokitojás-keresés sem maradhatott el. A nap folyamán a gyermekek kézműves foglalkozásokon fejleszthették ügyességüket. Nagyné Grecs Anita, a Kiskunsági Nemzeti Park oktatási referensének segítségével levendulával töltött, plüss „illatcsibéket” készítettek. A szakember közben izgalmas tudnivalókat mesélt a fiataloknak az őket körülvevő természetről.

húsvét, ÁGOTA Közösség, rendezvény
Népi fajátékokkal játszottak, nyuszikat, csibéket, kismalacokat, kecskéket és bárányokat simogattak.
Fotó: Gémes Sándor

A húsvéti időszak egyik legfontosabb szimbóluma a festett tojás, ezért a tojásfestés az ÁGOTA Közösség programjából sem maradhatott ki. Samu Csilla, a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum múzeumpedagógusa olyan különleges technikákat mutatott meg a gyermekeknek, mint például a berzselés, a dekupázsolás vagy a karcolás. Az elkészült alkotásokat a fiatalok haza is vihették.

A 14 éves Lakatos Margaréta Melissza Erdőtelekről érkezett, nagyon jól érezte magát ÁGOTA Falván.

– Szeretem az állatokat, főleg a kiscsibéket, úgyhogy az állatsimogató és a lovaskocsikázás nagyon tetszett. A másik kedvencem a csokitojás-keresés volt

 – mondta.

A nap folyamán a Tiszavirág Néptáncegyesület Gyermek és Ifjúsági Csoportjának tagjai is segítettek a programok lebonyolításában. A táncosok csodaszép erdélyi, szentbenedeki viseletet öltöttek magukra, még hangulatosabbá téve ezzel az eseményt. 

húsvét, ÁGOTA Közösség, rendezvény
Fotó: Gémes Sándor


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában