Kalocsa

2024.03.17. 13:30

Ezüst minősítést szerzett a kalocsai büntetés-végrehajtási intézet versenyző szakácsa

Hatalmas érdeklődés övezte a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által meghirdetett Közétkeztetési Szakácsverseny döntőjét. Az eseménysorozat a Sirha Budapest kiállításon rendezték meg. A versenyben 12 csapat mérkőzött meg egymással, a dobogó legfelső fokára ismét a Hungast Bakony szakácsai állhattak fel – számolt be a versenyről a honlapján a Nébih.

Tapodi Kálmán

Mint írták, a megmérettetésen 3 fogásos, húsmentes ebédet készítettek a versenyző szakácsok, amelyhez 4 órányi idő állt a rendelkezésükre, és a kötelező alapanyagok mellett, nettó 850 forint/fő nyersanyagértékkel gazdálkodhattak. A Közétkeztetési Szakácsverseny döntőjében rendhagyó módon ezúttal a közönség is kóstolt és szavazott, ezenfelül hagyományos kerekasztal beszélgetésekkel és előadásokkal várták az érdeklődőket, végül ünnepélyes díjátadóval zárták a három napos eseményt. 

büntetés-végrehajtás, szakács, verseny
A képen balról: Kovács Miklós
Forrás: bv.gov.hu

A megmérettetés győztesei a Hungast Bakony szakácsai lettek. A Hungast csapata előételként tofus céklasalátával kápráztatta el a zsűrit, a főételük a „Berlingots” volt: snidlinges túróval, parajhabbal és brokkolival, végezetül desszertként egy csokoládé mousse-t tálaltak, almás maracuja öntettel.

Ezüst minősítést ért el – több csapattal együtt –, a Büntetés-végrehajtás Agglomeráció 2. csapat (Pécs, Kalocsa, Kaposvár, Székesfehérvár), melynek tagjai: a kalocsai intézetből Kovács Miklós bv. törzszászlós, élelmezésvezető, a kaposvári intézetből Bóna Miklós bv. főtörzszászlós, élelmezésvezető, a székesfehérvári intézetből Majdán Bálint bv. őrmester, élelmezésvezető, és a pécsi intézetből Gadánecz András bv. törzszászlós, élelmezésvezető, aki egyben a csapatirányítói szerepet is birtokolta.

A 2. Agglomeráció által tálalt menüsor: előétel: zöldséges gombaleves, zöldfűszeres, zabpelyhes palacsintametélttel, főétel: zabos céklafasírt paprikamártás ágyon, bulgurral és burgonyaprószával, desszert: stíriai metélt fűszeres almapürével volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában