Beruházás

2024.02.05. 16:32

Új, négycsoportos bölcsőde épül Bácsalmáson

A tervek szerint az idei év végén átadhatják azt az ötvenhat férőhelyes, négycsoportos új bölcsődét, amely a Dózsa György utcában a református templom közelében épül meg 780 millió forintból. A beruházáshoz a város önkormányzata 622 millió forint európai uniós forrás nyert, a fennmaradó 158 millió forintot a magyar kormány biztosítja.

Pozsgai Ákos

Az új bölcsőde látványterve

Forrás: Bácsalmási Önkormányzat

A város oktatási és nevelési intézményhálózatának komplex, ütemezett fejlesztését, korszerűsítését és az igényekhez illesztett bővítését folyamatosan valósítja meg. A beruházások során teljesen felújították az iskolaépületeket, a hozzá tartozó tornacsarnokkal és egyéb bővítményekkel együtt, így mostanra részlegesen megújult a város egyetlen középfokú oktatási intézménye a Hunyadi János Gimnázium, igazodva az évről-évre növekvő tanulói létszámhoz, részlegesen megújultak az óvodák és egy korábbi óvoda épületében kialakították ki Bácsalmás első 26 férőhelyes bölcsődéjét.

Forrás: Bácsalmási Önkormányzat

A település vezetői részéről a 2021-2027 közötti uniós fejlesztési időszakra vonatkozó beruházási elképzelések során fogalmazódott meg többek között, hogy szükséges lenne egy másik új korszerű bölcsőde is, hiszen a városban és a térségben a gyermekek száma ezt indokolttá teszi.

A város vezetése, a helyi szakemberek és az intézményvezetők bevonásával döntött arról, hogy egy 56 férőhelyes, 4 csoport befogadására alkalmas bölcsőde építésére pályázatot nyújt be, amelyen a megvalósításhoz szükséges mintatervek közöl kiválasztották a legmegfelelőbbet. Az új bölcsőde helyének a Dózsa György úton, a református templom melletti üresen álló használaton kívüli önkormányzati terület egy részét jelöltek ki. A pályázaton a 780 millió forintos beruházáshoz 622 millió forintot nyert a város, a fennmaradó 158 millió forintot a kormány biztosítja hozzá. A közbeszerzési eljárás kihirdetése napokon belül várható, így még tavasszal elkezdődhet az építkezés – mondta el Németh Balázs polgármester.

Beszámolt arról is, hogy várhatóan még az idei év végéig elkészülhet az bölcsőde, ahol az önkormányzat a hatályos jogszabályok alapján, a jelenlegi igények ismeretében két tizenkét és két tizennégy fős csoportot működtet majd, biztosítva a 2 évnél fiatalabb gyermekek és a sajátos nevelési igényű gyermekek bölcsődei nevelését.

Forrás: Bácsalmási Önkormányzat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában