Összefoglaló

2024.02.22. 20:43

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 22.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Az Agro Trend Csoport 2023-as Év Agrárembere díjának Év Erdőgazdálkodója kategóriáját Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója nyerte. A díjról, valamint a szarvasok agancsváltása miatt hozott erdőlátogatási korlátozásokról beszélt a vezérigazgató a Rádió 1 Gong Téma című műsorában.

legfontosabb hírek, a nap hírei, összefoglaló, hírek
Autójával fának csapódott egy nő Kiskunhalas közlében
Fotó: Pozsgai Ákos

Súlyos sérülésekkel szállítottak a mentők egy nőt a kiskunhalasi kórház sürgősségi osztályára, aki autójával Kiskunhalas és Imrehegy között vezető úton letért az útról és fának csapódott.

Emelőkosárral mentettek ki egy embert a tűzoltók Kecskeméten, a Bercsényi utcai otthonából csütörtök délután. Két kocsival, köztük egy emelőkosaras járművel érkeztek a helyszínre, lezárták az utcát, majd az emelőkosárral a harmadik emeleti lakás erkélyén keresztül hozták ki az embert.

Szalagkorlátnak ütközött, majd oldalára borult egy kamion az M5-ös autópálya 109-es kilométerénél, Kiskunfélegyháza térségében, a Budapest felé vezető irányban. A baleset következtében a kamion áttért a Szeged felé vezető oldalra.

A Kecskeméti Járási Ügyészség 3 rendbeli nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki három numizmatikai vásáron lopott a gyűjtőktől régi, nagy értékű aranyérméket. A férfi 12 darab, összesen közel két és fél millió forint értékű pénzérmét lopott el a három gyűjtőtől.

A szentmiséről ment haza múlt vasárnap este egy 84 éves jánoshalmi asszony. Amikor a házához ért, elővette a kulcsot, hogy kinyissa az ajtót, de a mozdulat félbemaradt, mivel hátulról meglökte valaki. Az idős nő ugyan nem esett el, de elvesztette az egyensúlyát, a táskája pedig a földre hullott. 

Darabos József, Szabadszállás polgármestere aktívan részt vesz a város zöldítésében és szépítésében. Saját költségén 350 darab facsemetét vásárolt, melyeket tavasszal a település közterületein ültetnek el. Ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy jelentős előrelépést érjenek el a város zöld területeinek növelésében, a környezet szépítésében.

Boronkay Péter többszörös világ- és többszörös Európa-bajnok magyar paratriatlonista tartott előadást a magyar parasport napján a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában. A balalkar-végtaghiánnyal született sportoló Hátrányból előnyt című előadásában elmondta, hogy igazából szerencsésnek érzi magát, mert mint mondta, a sportnak köszönhetően bejárta szinte az egész világot. Ugyanis a sportoló az Északi- meg a Déli-sarkot kivéve az összes kontinensen megfordult már.

A tökéletes mosoly és az egészséges, fehér fog elérése könnyebb lehet, mint gondoltuk, pláne, ha figyelünk néhány apróságra. A gyönyörű mosoly a Tündérszépek szépségversenyzőinél is fontos. Cikkükben összegyűjtöttük a tökéletes mosoly összetevőit, melyhez szakértő segítséget dr. Zsoldos Márton, a Zsoldos Családi Fogászat fogorvosa nyújtott.

Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Pest és Jász-Nagykun Szolnok vármegyei települések tanya- és falugondnokai, illetve polgármesterei találkoztak Lakiteleken szerdán. Az esemény azon túl, hogy erősíti a szolgálatok munkatársainak kapcsolatát, számos hasznos információval szolgált. A központi téma a bűnmegelőzés volt.

Immár tizedik alkalommal rendezi meg a civil véradást a Bács-Kiskun Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a héten vármegyeszerte. Csütörtökön a Kecskeméti Területi Vérellátóban várták a véradókat.

Lélekketrec – Eladott álmok és Szakíts, ha bírsz! címmel nyílt interaktív kiállítás a kecskeméti Malom Központ második emeletén az áldozatok világnapja alkalmából a rendőrség és társszervei szervezésében. A tárlat érzékletesen mutatja be az áldozattá válás folyamatát, mellyel a szervezők célja felhívni a figyelmet a körülöttünk, gyakran rejtetten jelenlévő problémára, egyben arra biztatja a többségi társadalmat, hogy merjen segíteni a bajban lévő áldozaton.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában