Katasztrófavédelem

2024.02.22. 16:53

Emelőkosárral mentettek ki egy embert otthonából a tűzoltók Kecskeméten – galériával, videóval

Emelőkosárral mentettek ki egy embert a tűzoltók Kecskeméten, a Bercsényi utcai otthonából csütörtök délután. Két kocsival, köztük egy emelőkosaras járművel érkeztek a helyszínre, lezárták az utcát, majd az emelőkosárral a harmadik emeleti lakás erkélyén keresztül hozták ki az embert.

Horváth Péter

Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy a mentők kértek segítséget a tűzoltóktól. A sajtószóvivő arról is beszélt, hogy olyan esetben indokolt az ilyen jellegű segítségkérés, amikor az ellátást igénylő személyt csak minimális mozgatásnak lehet kitenni. 

tűzoltó, katasztrófavédelem, mentés, emelőkosár
Emelőkosárral mentettek ki egy embert a tűzoltók Kecskeméten, a Bercsényi utcai otthonából 
Fotó: Horváth Péter

Miután lehozták az emeletről, a tűzoltók átadták a mentőknek a hordágyon rögzített személyt.

A konkrét eset részleteiről érdeklődtünk az Országos Mentőszolgálat Kommunikációs Osztályán, és az alábbiakról tájékoztattak. – Belgyógyászati jellegű rosszulléthez riasztották a mentőket, akik a helyszíni ellátást követően kérték a katasztrófavédelem segítségét. A szűkös lépcsőházban jelentős állapotrosszabbodást, szállítási traumát jelentett volna a kritikus állapotú beteg mozgatása, mentőautóhoz juttatása, ezt kivédendő volt szükség a tűzoltók együttműködésére. 


 A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában