Kecskeméti Járási Ügyészség

2024.02.22. 09:12

Vádemelés: nagy értékű aranyérméket lopott a numizmatikai vásárokon a gödöllői férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség 3 rendbeli nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki három numizmatikai vásáron lopott a gyűjtőktől régi, nagy értékű aranyérméket. A férfi 12 darab, összesen közel két és fél millió forint értékű pénzérmét lopott el a három gyűjtőtől.

Baon.hu

A vádirat szerint a büntetlen előéletű, érmekereskedéssel foglalkozó gödöllői férfi a Dunaújvárosban 2022 októberében, a Veszprémben 2023 áprilisában és a Kecskeméten 2023 júliusában tartott numizmatikai vásárokra látogatott. Ezeken az eseményeken az érmegyűjtők megtekintésre, illetve eladásra kiállították érméiket. A férfi Dunaújvárosban 10 darab, összesen 800.000 forint értékű egy dukátos aranyérmét, míg Veszprémben egy darab, Mária Terézia korabeli, 810.000 forint értékű két dukátos aranyérmét lopott el a gyűjtők kiállító standjáról. Utóbbi érmét az elkövető még aznap egy gyűjtő részére értékesítette, aki azt a tulajdonos részére visszaadta, így az okozott kár meg is térült.

érme, ügyészség, vádirat, lopás
A fényképeken az egyik gyűjtőtől ellopott egy dukátos aranyérmékkel azonos érme látható.
Forrás: ugyeszseg.hu

A férfi a kecskeméti vásáron a sértett kiállító standján lévő nyitott fadobozban tárolt 800.000 forint értékű arany százkoronás érmét úgy lopta el, hogy annak helyére egy hamis érmét tett.

Míg az elkövető őrizetben volt, a felesége a meg nem térült kár összegét, 1.600.000 forintot, a kirabolt férfi kártérítésének érdekében a nyomozó hatóság részére önként átadta, így a másik két gyűjtő kára is megtérült.

Az ügyészség a férfit 3 rendbeli nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja és vele szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában