Darabos József

2024.02.22. 11:20

Szabadszállás polgármestere aktívan részt vesz a város zöldítésében

Darabos József, Szabadszállás polgármestere aktívan részt vesz a város zöldítésében és szépítésében. Saját költségén 350 darab facsemetét vásárolt, melyeket tavasszal a település közterületein ültetnek el. Ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy jelentős előrelépést érjenek el a város zöld területeinek növelésében, a környezet szépítésében.

Gulyás Sándor

– Városunk sajnos sikertelenül pályázott a településfásítási programban, így nem jutottunk facsemetékhez. Más megoldást keresve jutottunk arra az elhatározásra, hogy saját erőből oldjuk meg és vásárolunk facsemetéket, igy jelentős előrelépést érhetünk el városunk közterületeinek zöldítésében. Úgy gondoltam, hogy magam is tevőlegesen hozzájárulok Szabadszállás szebbé tételéhez. Két éve saját költségemen háromszázötven darab fanövendéket vásároltam. Az akkor még 40-50 centiméteres nagyságú facsemetéket bekonténereztük és a gyakorló kertben helyeztük el, gondozásukat a közmunka programban foglalkoztatottak végezték – mondta el a baon.hu érdeklődésére Darabos József polgármester.

Darabos József, fásítás, faültetés, Szabadszállás
Darabos József szabadszállási polgármester szívügyének érzi a város szebbé tételét 
Fotó: Gulyás Sándor

A puszta szilekből a város szinte valamennyit területére jut, többek között a vásártérre, a játszóterekre, a sportlétesítmények környékére, a református temetőbe, illetve a belterületi utcákba.

– A meglévő készlet mellé az önkormányzat facsemete vásárlását is tervezi. Áprilisban ezer rózsatő kerül kiültetésre a város parkjaiba a helyi önkéntesek, civil szervezetek segítségével. Zöldítjük a közelmúltban átadott Dózsa György utcai autóparkoló környékét, ahová levendula bokrok kerülnek. Folytatódik a több esztendeje megkezdett virágosítási programunk. Számos egynyári és évelő virág kerül a közterületi tárolókba – tette hozzá a városvezető.

A virágpalántánkat az önkormányzat kertészetében és a polgármesteri hivatal udvarán nevelték fel. A növények locsolását és gondozását a Gazdasági és Műszaki Ellátó Szervezet vállalta magára. Az idei lesz az utóbbi évek legnagyobb fásítási és virágosítási akciója Szabadszálláson – hangsúlyozta ki Darabos József polgármester. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában