Baon podcast

2024.02.08. 18:19

Az új sportklub kiszolgálja a katonatelepi sportéletet – podcast

Dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő mesélt a kecskeméti Katonatelepen újonnan épülő sportklubról és a hétvégi hagyományőrző disznóvágásról a Rádió1 Gong Téma című műsorában.

Orosz Fanni Flóra

Dr. Fekete Gábor

Forrás: Rádió 1 Gong

Dr. Fekete Gábor elárulta, hogy tavaly decemberben kezdődtek el az építkezési munkálatok. Bár még csak néhány hónap telt el azóta, szerencsére kifejezetten gyorsan halad a kivitelezés. A létesítmény hasznos alapterülete 350 négyzetméter, ahol többek között klubhelyiség és öltözők lesznek. 

A beruházás költsége 210 millió forint, melyből 30 millió forint támogatást nyújt a város. A hatalmas létesítmény elsődleges célja, hogy kiszolgálja a katonatelepi sportéletet, azon belül is leginkább a focit, a csapatokba pedig folyamatosan várják az érdeklődő és sportkedvelő gyermekek jelentkezését.  

Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy az épület létrejöttében hatalmas szerepet tölt be a Katonatelepi Sportegyesület, melyben segítséget nyújt a város, és dr. Fekete Gábor egyaránt, de kiemelte Balla Krisztián és Szentesi Zoltán munkáját is.  

A beszélgetés alatt a képviselő mesélt a február 10-i, immáron hatodik alkalommal megrendezésre kerülő hagyományőrző disznóvágásról is. A programok reggel 7 órakor kezdődnek, amikor sült vérrel és pecsenyével kínálják majd a kilátogatókat. Később, az ebédidőhöz közeledve hagyományosan kolbásztöltő versennyel is készülnek, ami idén sem lesz másképp. A versenyen a csapatok maguk gondoskodnak a fűszerezésről, majd a kisült kolbászokat a zsűri kóstolás után pontozza. Este orjalevessel, hurkával, kolbásszal és töltött káposztával zárják a lakomát.  

A képviselő örömmel osztotta meg, hogy idén terveik szerint készülnek majálisi forgataggal és sportnappal is, de ebben az évben szeretnék befejezni a 441-es főút felújítását és a katonatelepi Jegenyefa utcai járda kiépítését is.  

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában