Rendezvény

2024.01.20. 17:25

Együtt báloztak a város és a járás gazdái Kalocsán – galériával

Egy nehéz mezőgazdasági év után és egy reményekkel teli év előtt gazdabált tartottak pénteken Kalocsán, a Kék-Duna Vendéglőben, ahol a 140 bálozót Szigeti Tamás agrármérnök, főszervező köszöntötte. Érkeztek is folyamatosan a gazdák, az agrártárca, az érdekvédelmi szervek, a járás és a város gazdasági és társadalmi életének fontosabb szereplői.

Zsiga Ferenc

A képen balról: Cseh Tibor, a MAGOSZ főtitkára, Font Sándor országgyűlési képviselő és dr. Filvig Géza polgármester

Fotó: Zsiga Ferenc

Mind dr. Filvig Géza polgármester, mind Font Sándor országgyűlési képviselő és Cseh Tibor, a MAGOSZ főtitkára rövid, velős köszöntőt mondott, nem rejtve véka alá azokat a problémákat, amelyek a magyar mellett immár egész Európa agráriumát, agrártársadalmát érintik.

A kitűnő vacsora közben – amely a levestől a marhapörköltön át a házi desszertig magyar alapanyagból készült – és utána a talpalávalóról Horváth László Giovi Family együttese gondoskodott. A terem díszítése Vajda Edit és a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület szépérzékét és munkáját dicsérte.

Tombolatárgyakat közel egymillió forint értékben ajánlottak fel a nagyobb részt helyi termelők és kézművesek. Mivel a báli szezon messze legolcsóbb tombolajegyáraihoz annyi nyereménytárgy társult, hogy szinte roskadozott tőlük az asztal, nem is nagyon kellett biztatni senkit, hogy tombolasorsjegyet vegyen. Már csak azért sem, mert a nemes célt is szem előtt tartotta mindenki: az ebből befolyt összeg egy részét a szervezők a Kalocsai Óvodákért Alapítványnak ajánlották fel.

Az estet jellemző jó hangulat kapcsán Cseh Tamás úgy vélekedett: „A gazdák élete, munkája kicsit olyan, mint az élsportolóké, az olimpikonoké. Ugyanis egész évben készülnek a „versenyre”, a gazdabálban pedig a „megmérettetés” után kiengedhetik a gőzt, kötetlen, felhőtlen szórakozás közben beszélgethetnek arról, hogyan lehetnének még jobbak a következő olimpián, értsd gazdasági évben.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában