Baon podcast

2024.01.13. 10:51

Az év végén is megmozgatta a széchenyivárosiakat az egyesület – podcast

A Széchenyivárosért Egyesület munkájáról, céljairól, feladatairól és az elmúlt időszak programjairól adott tájékoztatást a Rádió 1 Gong Téma című műsorában Laczkó-Zsámboki Angéla, az egyesület elnöke.

Lizik-Varga Katalin

A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban sétáltak az egyesület tagjai

Fotó: Nagy Katalin / archív-felvétel

Laczkó-Zsámboki Angéla másfél éve vette át a Széchenyivárosért Egyesület vezetését, melynek a fő profilja a városrészben található két közösségi kiskert működtetése és koordinálása. Mint mondta, közel áll hozzá ez a feladat, ugyanis nagyon szeret kertészkedni, azonban az egyesület szervezésében az elmúlt időszakban több kulturális programot is megvalósítottak. 

– Szívügyem a közösségi élet működtetése, a társas kapcsolatok kialakítása, a civil élet felpezsdítése – hangsúlyozta Laczkó-Zsámboki Angéla. Ezért szervezett az közelmúltban olyan eseményeket, melyek által épülhetett a városrészi közösség. 

Mint mondta, az elején nehéz volt megmozdítani a széchenyivárosiakat, de ez szerinte nagyrészt a koronavírus járványnak volt köszönhető. Most már egyre többen látogatják az egyesület által szervezett programokat. Az utóbbiak egyikén például közel 100 fő vett részt. 

Az év végén volt a legsűrűbb a programkínálatuk. Először adventi vásárt szerveztek a Szentcsalád Plébániával közösen, majd karácsonyfa díszítést tartottak a széchenyivárosi óvodásokkal a Szarvas téren. Laczkó-Zsámboki Angéla pedig személyesen karácsony előtt 50 adag halászlével lepte meg a városrészben élőket, pontosabban azokat, akik egyedül élnek, vagy akik szűkös keretük miatt nem engedhették meg maguknak, hogy halászlét egyenek az ünnepen. Az egyesület vezetője azt is elmondta, hogy főztjével azokat az önkénteseket is megvendégelte, akikre nem nagy figyelem hárul a mindennapokban, ezért tartotta fontosnak, hogy ilyen módon tudjon köszönetet mondani nekik a munkájukért. 

A Piaci Ételbár jóvoltából pedig 40 adag halászlét és buktát osztott szét a máriahegyi rászoruló lakosok között. 

Az ünnepek után pedig „Bejgli lesétáló” sétát szervezett az egyesület a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A séta után egy kötetlen beszélgetés mellett a Café Plázsban egy forró itallal is kedveskedtek a résztvevőknek. Laczkó-Zsámboki Angéla elmondta, hogy a közös sétának olyan nagy sikere volt, hogy a jövőben rendszeresen, minden hónapban szerveznek ilyen alkalmakat. 

A napokban pedig forralt borozást tartottak a Fáklya utcai közösségi kertben az érdeklődőknek.  

Az egyesület programjairól az egyesület közösségi média felületein lehet érdeklődni. 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában