Kecskemét

2023.12.23. 15:24

Halászlével kívánt kellemes ünnepeket a Széchenyivárosért Egyesület – galériával

Az ünnepekhez közeledve sokan szeretnék szebbé tenni mások ünnepét is, köztük a Széchenyivárosért Csapata is.

Orosz Fanni Flóra

A Széchenyivárosért Egyesület vezetője Laczkó-Zsámboki Angéla gyermekeivel együtt főzte a halászlevet, amelyet kiosztottak a kecskemétiek között

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Néhány nappal szenteste előtt a Széchenyivárosért Egyesület vezetője Laczkó-Zsámboki Angéla szívhez szóló gesztussal lepte meg az egyesületet segítő önkénteseket. Sokan, akik egyedül élnek nem foglalkoznak az ünnepi fogásokkal, emiatt gyakran kimaradnak a karácsonyi menüből, viszont Angéla idén tett róla, hogy ez másképp legyen. Gyermekeivel közösen saját kezűleg készített halászlevet, melyből 50 adaggal személyesen ki is osztott a Széchenyivároson belül. A kezdeményezés idén valósult meg először, de Angéla elárulta: hagyományteremtő szándékai vannak. Fontosnak tartja továbbá, hogy ne csak az ünnepek előtt és alatt segítsünk másoknak, de az év más szakaszaiban is, ezért a Széchenyivárosért Egyesület januárra is tervez egy nagyobb volumenű jótékonykodást, ahol már nem előre elkészített főtt étellel, hanem tartós élelmiszerekkel szeretnék segíteni a karácsony után következő esetlegesen nehezebb hónapokat.

Az önkéntesek arca és mosolya mindent elárult. Volt, aki meghatódott, de az biztos, hogy egytől egyig mindenkinek megtelt a szíve szeretettel és hálával, hiszen a legapróbb gesztus is hatalmas örömet tud okozni másoknak.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában