Ünnepség

2023.12.14. 16:36

Százhatvan gyermeket ajándékoztak meg a mizsei Luca-napi gyermekkarácsonyon – galériával

Megtartotta hagyományos Luca-napi gyermekkarácsonyát a Lajosmizsei Egészségház szerda este. A karácsonyi műsor után megérkezett a Mikulás, aki több mint 160 gyermek részére hozott ajándékot. Vörösné Gajdácsi Anita intézményvezető helyettes köszöntőjében kiemelte támogatóikat, akik nélkül nem lett volna ilyen gazdag karácsonyuk a gyerekeknek. Az ünnepségen részt vett Basky András polgármester és Horváth Sándor, az önkormányzati hivatal munkatársa is.

Horváth Péter

Hagyományos Luca-napi gyermekkarácsonyt tartottak Lajosmizsén

Fotó: Vályi Bettina

Az ünnepi műsorban közreműködött a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola kórusa. A gyermekek ünnepi dalokkal készültek, Bűvös éj, Mennyből az angyal és Szent karácsony eljött címmel. Az énekkar felkészítője Kósáné Háry Petra pedagógus volt. Ezt követte a Mizsei Vadrózsák néptánccsoport Aprócska és Kincsőcske csoportjának műsora Tudom én már mit csinálok…! címmel, melyben polgári táncokat és játékok mutattak be. Felkészítőjük Bitai Judit pedagógus volt. A műsort a Lóca Együttes Mikulásváró zenés műsora zárta.

Az intézmény minden évben adománygyűjtést is szervez az adventi időszakban, melyhez bárki csatlakozhat. Az eddig összegyűjtött adományokból 300 család részére tudnak tartós élelmiszerből és higiéniai termékekből összeállított csomagokkal segíteni. Ezeket a csomagok december 18. és 20. között osztják ki a rászoruló családoknak. Az adományok között érkeztek játékok, plüssfigurák, tartós élelmiszerek, higiéniai termékek, de volt, aki karácsony alkalmából frizurát készít a rászorulóknak, gyümölcsöket és még fenyőfákat is ajánlottak fel.

Horváth Sándor, az önkormányzat munkatársa elmondta, hogy maga is szervezett egy csapatot, akikkel összefogva több családnak is tudtak segíteni, külön gyűjtéssel. Az összegyűjtött felajánlásokat átadták az egészségháznak, amit szintén eljuttatnak a lajosmizsei és felsőlajosi családoknak.

Horváth Sándor elmondta, hogy december 18-ig még tart a gyűjtés. A felajánlásokat az egészségházban adhatják le a hozzájárulók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában