Önzetlenség

2023.12.28. 13:50

Saját zsebpénzéből készített szendvicseket hajléktalanoknak a kunszállási kislány – galériával

Kedves meglepetés érte szerdán este a kiskunfélegyházi hajléktalanszálló lakóit, akiket egy kunszállási kislány saját zsebpénzéből vendégelt meg.

Vajda Piroska

A kiskunfélegyházi hajléktalanszálló lakóit vendégelte meg a kislány

Fotó: Vajda Piroska

A hetedik osztályos Szijártó Etelka (Mazsi, ahogy szülőfalujában mindenki szólítja) száznegyven szendvicset készített, hogy örömet okozzon a nehéz sorsú embereknek. Szerdán egész nap a szendvicsek elkészítésével foglalkozott, teljesen egyedül csinált mindent, csupán a hatvan főtt tojás pucolásában kérte a nagymamája segítségét. Természetesen Mazsi szülei is támogatták a jótékony célú kezdeményezést, a bevásárlásban és az elkészült szendvicsek szállításában és kiosztásában is segítették kislányukat. Mazsi anyukája, Szijártó Etelka elmondta, nem véletlen, hogy lányuk ennyire érzékeny a rászorulókkal szemben, családjukban ugyanis régi hagyomány, hogy karácsony előtt ajándékcsomagot készítenek a hajléktalanoknak. Korábban kecskeméti fedél nélkül élőket támogatták. Idén Mazsi javaslatára a félegyházi szálló lakóit ajándékozták meg. Tavaly pedig a kiskunfélegyházi szociális otthonban élőknek készített karácsonyi ajándékot Mazsi, amiről szintén beszámoltunk hírportálunkon. 

A hajléktalan szálló szakmai vezetője, Magyari Szilvia elmondta, ilyenkor az ünnepek alatt nem ritka, hogy adományokkal lepik meg a szállón élőket, idén is többen vittek be tartós élelmiszert vagy éppen süteményt, de arra még soha nem volt példa, hogy egy gyermek ajándékozta volna meg a lakókat. Ez a kedves gesztus nem csak a hajléktalanokat, de az ott dolgozókat is megérintette. Mazsi fáradozásáért sok-sok köszönetet, jó szót, és még egy hatalmas tábla csokit is kapott a hajléktalanoktól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában