Kecskemét

2023.12.19. 20:39

Közösen ebédeltek a nyugdíjasok a Hírös Agóra aulájában – galériával

Az ünnep közeledtével nemcsak a gyermekekre, de az idősebb korosztályra is meleg szívvel gondol a város, ennek apropóján pedig kedden nyugdíjasokat köszöntöttek egy finom ünnepi ebéddel és karácsonyi műsorral.

Orosz Fanni Flóra

Nyugdíjasokat köszöntöttek egy finom ünnepi ebéddel és karácsonyi műsorral

Fotó: Bús Csaba

A rendezvényt a kecskeméti Hírös Agóra aulájába, a Városi Szociális Közalapítvány szervezésében tartották meg kedden ebédidőben. A közalapítvány idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, de az ünnepi ebédeltetésnek is komoly hagyománya van, hiszen idén 14. alkalommal rendezték meg.  

Lévai Jánosné, a Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte szívhez szóló szavakkal a szépkorúakat, majd a Hunyadi János Általános Iskola karácsonyi műsora fokozta az ünnepi hangulatot. Az adventi időszak jelképét, az adventi gyertyákat közösen gyújtotta meg Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke és Salacz László országgyűlési képviselő. 

A rendhagyó ebéden dr. Finta József plébános és Varga Nándor református lelkész osztották meg ünnepi gondolataikat, kiemelve a szeretet ünnepének lényegét. Szemereyné Pataki Klaudia is örömmel vesz részt ezen a különleges eseményen, és elárulta, a legjobb része talán a személyességben rejlik: a résztvevők beszélgetnek egymással, sőt, akár karácsonyi recepteket is cserélgetnek.  

A Városi Szociális Közalapítvány elnöke, Horváth Attiláné is kiemelten fontosnak tartja, hogy az idősebb korúakról se feledkezzünk meg az ünnepek közeledtével.

– Tiszteljük meg őket. Őszinte és becsületes emberek, akik az életüket végigdolgozták, és megérdemlik, hogy egy jó meleg ebéddel és nagyon nagy szeretettel fogadjuk őket – hangsúlyozta az elnökasszony.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában