Összefoglaló

2023.12.07. 21:17

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. december 7.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Képünk az M5-ösön történt balesetnél készült

Fotó: Donka Ferenc

Mikulás ruhában jelentek meg a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület (HRT) tagjai a Gyermekvédelmi Központ Bács-Kiskun vármegyei központjában Kecskeméten szerda este, ahol az állami gondozott gyermekeket lepték meg mikuláscsomagokkal. A Mikulás segítője Járai Máté, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze volt.

Kisbusz hátuljába csapódott egy kamion az M5-ös autópálya 67-es kilométerénél, Lajosmizse térségében, a Szeged felé vezető oldalon. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók feszítővágó segítségével egy embert kiemeltek a kisbuszból. Úgy tudjuk, hogy a balesetben három ember megsérült.

Két fontos készüléket kapott a tiszakécskei mentőállomás csütörtökön. A Duna Bónum Alapítványtól vehettek át betegőrző monitorokat. A készülékeket dr. Ónodi Barna adta át Horváth Mihálynak.

Folytatólagos tárgyalást tartottak a 23 évvel ezelőtti, a kecskeméti Silver diszkónál történt emberölés ügyében csütörtökön a Kecskeméti Törvényszéken. Egy szemtanú azt állítja, látta hogy a sínekhez vonszolták az eszméletlen férfit, akit később elgázolt egy vonat.

Nehéz, azonban pozitív irányban előremutató körülmények között született meg a város 2024-es költségvetés-tervezete, amely garantálja a biztonságos, stabil működést és jelentős fejlesztéseket is tartalmaz – olvasható a költségvetésről szóló előterjesztésben, amit csütörtökön tárgyalt a közgyűlés. Az előterjesztésben szerepel, hogy az üzemeltetési és működési költségek garantáltak, és jelentős fejlesztések indulhatnak, illetve a több éven át folyó munkálatok aktuális részét is finanszírozni tudja a város. A közgyűlés kétórás vitában, nem egyhangúlag, de elfogadta a jövő évi költségvetés tervezetét.

Talán a sok hónak örültek a legjobban a jánoshalmi gyerekek is, akik Mikulás napján szakadó hóesésben várták a Télapót, aki szaloncukrot osztogatott a Szent Anna Templom előtt felállított adventi koszorúnál és karácsonyfánál. Estére minden fehérbe borult, felkapcsolódtak az ünnepi fények a város központja mesebeli tájjá változott.

Idén 238 bort bíráltak az ítészek a kunszentmiklósi Miklós-napi borversenyen. A Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés nagydíját a bölcskei Tomolik János (Tolnai Borvidék) Cabernet Sauvignon Rozé bora érdemelte ki.

Hagyományosan minden évben december 6-án tartja a „Mondd el a versed a Mikulásnak” elnevezésű versmondó versenyét a kerekegyházi Katona József Művelődési Ház, melyre idén negyven gyermek jelentkezett, ami kisebb rekordnak számít.

A közgyűlés májusi ülésén tárgyalta a lakásrendelet módosítását, és akkor kezdődött el a pályakezdő fiatalok önálló lakhatását elősegítő támogatási rendszer kidolgozása. Az városvezetést az motiválta ebben, hogy önkormányzati forrásból teremtsen k új lehetőségeket fiatalok számára, kiegészítve a kormányzati támogatási formákat (csok, babváró hitel).

A Kálmán Lajos Óvoda két intézményegységének bővítésére nyújt be pályázatot az önkormányzat a TOP Plusz program keretében a kecskeméti önkormányzat – határozott a közgyűlés csütörtöki ülésén.

Szörnyű baleset történt hétfő délután Kisszállás határában, az 55-ös főúton, ahol frontálisan ütközött egy személyautó egy kamionnal. A gépkocsit vezető 31 éves nő a helyszínen életét vesztette. A tragédiáról korábban mi is beszámoltunk. A Borsinline.hu most megírta, hogy az áldozat a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársa volt, ezt az Országos Büntetés-végrehajtási Intézet Kommunikációs Főosztályának a vezetője, Makula György büntetés-végrehajtási ezredes megerősítette a lapnak.

Szabó Szebasztián címvédőként ezüstérmet nyert 50 méter gyorson az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki napján.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában