Bíróság

2023.12.07. 14:20

Betörőből szemtanú – újabb fordulat a kecskeméti Silver-ügyben?

Folytatólagos tárgyalást tartottak a 23 évvel ezelőtti, a kecskeméti Silver diszkónál történt emberölés ügyében csütörtökön a Kecskeméti Törvényszéken. Egy szemtanú azt állítja, látta hogy a sínekhez vonszolták az eszméletlen férfit, akit később elgázolt egy vonat.

Baon.hu

Fotó: baon.hu

A tárgyalás napján a bíróság először P. Csaba tanút hallgatta meg. A tanúvallomásában elmondta, hogy az ominózus napon ő is ott volt a diszkóban, látta az ott történt dulakodást. Annak is szemtanúja volt, hogy a két vádlott a sínekre hurcolta az eszméletlen férfit. A sértett haláláról a tanú másnap értesült. Az általa látottakról azonban félelmében hallgatott. 

– Féltem, hogy megölnek – hangsúlyozta. Hozzátette: „ha valami baja lesz valamelyik rokonomnak, akkor azt máris jelenteni fogom”. Mint mondta, 27 éves fia sem mer hazaköltözni, amit meg is ért. 

A tanú egyébként lopások elkövetése miatt élete nagy részét – körülbelül 13 évet – büntetés-végrehajtási intézetekben töltötte. 

Mint arról korábban beszámoltunk, az ügyben folyó tárgyalás több mint 20 évvel a bűncselekmény elkövetése után, 2023. október 20-án kezdődött. Az előkészítő tárgyaláson a Silver diszkó két egykori kidobója, az elsőrendű vádlott, N. Tamás és a másodrendű vádlott, V. Lajos ártatlannak vallotta magát. A vád szerint a diszkóban kialakult szóváltást követően a két kidobó ököllel és viperával megütötte a későbbi áldozatot, aki ettől elvesztette eszméletét. Azért, hogy a bántalmazást leplezzék, a magatehetetlen sértettet a közeli vasútvonalhoz vitték, ahol az eszméletlenül fekvő 24 éves férfit elgázolta a vonat, melynek következtében a sértett belehalt sérüléseibe. 

Azon az estén a most meghallgatott tanú szórakozni ment a diszkóba, ott látta a vádlottak és a sértett közötti dulakodást, később azonban barátjával egy, a helyszín melletti házban betörést követett el. A ház falának támasztott létrán és a ház mellett sétálva észlelete, hogy közeledik valaki. Akkor látta, hogy az előzőleg dulakodók érkeznek: a vádlottak vonszolták a sértetettet a sínekhez. 

Az ügyész és a védőügyvédek kérdéseikkel próbálták vizsgálni a tanú szavahihetőségét. Az elsőrendű vádlott is feltett néhány kérdést a tanúnak, a másodrendű vádlott viszont egyszavas észrevételt tett. Azt mondta, hogy a tanú „hazudik”. 

A tárgyalás a helyszíni kihallgatások alkalmával és a bizonyítási kísérletek alatt készült videófelvételek levetítésével folytatódott, délután pedig újabb tanút hallgattak meg.

A következő tanúmeghallgatást december 8-án tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában