Beruházás

2023.12.07. 17:18

A Kálmán Lajos óvoda ménteleki és kadafalvi intézményét is bővítené a kecskeméti önkormányzat

A Kálmán Lajos Óvoda két intézményegységének bővítésére nyújt be pályázatot az önkormányzat a TOP Plusz program keretében a kecskeméti önkormányzat – határozott a közgyűlés csütörtöki ülésén.

Horváth Péter

A közgyűlés egyhangúlag megszavazta az előterjesztést

Fotó: Bús Csaba

A leendő fejlesztés a ménteleki óvodát és a kadafalvi óvodát érinti. A ménteleki óvodát két csoportszobával, összesen 280 négyzetméterrel tervezik bővíteni úgy, hogy a jelenlegi két csoportszobát pedig összevonják. Az intézmény így 75 gyermeket tud majd befogadni, és tízen dolgoznak az óvodában. A beruházás költsége várhatóan bruttó 388 millió forint lesz, 100 százalékos támogatás mellett.

A kadafalvi óvoda jelenlegi két csoportszobáját emeletráépítéssel további két csoportszobával és a hozzá kapcsolódó kiszolgálóhelyiségekkel bővítenék, összesen 141 négyzetméteren. A fejlesztést követően a 2 új csoportszoba 30+25 fő gyermeklétszámmal fog működni. A beruházás része a játszóudvar átalakítása, bővítése, a meglévő játékok áthelyezése, újak telepítése. A bővítés 408 millió forintba kerülne, szintén 100 százalékos támogatás fedezné.

A pályázatot december 31-ig nyújtja be az önkormányzat.

A közgyűlés egyhangúlag megszavazta az előterjesztést. 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában