Kecskemét

2023.12.07. 06:50

Járai Máté és a Hírös Rescue Team lepte meg az állami gondozott gyerekeket – videóval, galériával

Mikulás ruhában jelentek meg a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület (HRT) tagjai a Gyermekvédelmi Központ Bács-Kiskun vármegyei központjában Kecskeméten szerda este, ahol az állami gondozott gyermekeket lepték meg mikuláscsomagokkal. A Mikulás segítője Járai Máté, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze volt.

Horváth Péter

A kecskeméti állami gondozott gyerekeket is meglepte a Mikulás

Fotó: Bús Csaba

A zseniális komikus ugyanis a Hírös Rescue Team nagykövete október óta, és erre az estére a krampusz szerepét öltötte magára – de a jóságos krampuszét, aki nem megrettent, hanem akiért odavannak a gyerekek.  Velük tartott a mentő egyesület egyik kutyája, Füge, a belga juhászkutyája is, akit imádtak az ünnepeltek. Az ajándékok átadása után beszélgettek és fényképezkedtek a gyerekek ajándékozóikkal.

Járai Máté hírportálunknak elmondta, hogy nagy örömmel és gondolkodás nélkül tett eleget a HRT nagyköveti felkérésének októberben. Mint fogalmazott, szorosan követte a törökországi földrengéssel kapcsolatos eseményeket, és megható volt látni a Magyarországról, azon belül Kecskemétről is kiutazó mentőcsapatok erőfeszítéseit, köztük a HRT áldozatos munkáját. – Megindító volt ezt látni, és azzal szembesülni, hogy vannak emberek, akik arra tették fel az életüket, hogy jót tegyenek. Az egész Hírös Rescue Team ilyen emberekből áll. Örömmel tölt el, ha az egyesület jó cselekedeteihez hozzájárulhatok egy picit a személyemmel a különböző alkalmakkor. Csak olyan ügyek mellé állok, amivel száz százalékig azonosulni tudok – fogalmazott a színművész, hozzátéve, hogy bízik abban, hogy ismertsége révén talán több felajánlót tudnak megmozdítani egy-egy jó ügy érdekében, vagy éppen az egy százalék felajánlásban.

Járai Máté elmondta, hogy nem áll távol tőle a krampusz szerepe, hiszen rengeteget járt Mikulás ünnepségekre akkor, amikor diákszínjátszó volt, és utána is, és akkor is krampusz szerepét vállalta magára. Bevallotta: szerepválasztásában egy picit hiúsága is vezérelte, hiszen még fiatalnak tartja magát a Mikulást eljátszani – jegyezte meg a színművész félig tréfásan.

Trencsényi Péter, a Hírös Rescue Team vezetője elmondta, hogy nem az első mikulásozás, amit szerveznek, de most először érkeztek az árva, vagy családjukból kiemelt állami gondozott gyermekek ünnepét szebbé tenni. Korábban több kutyás bemutatót tartottak a kicsiknek, és más módon is együtt dolgoznak évek óta, így jött az ötlet, hogy őket lepjék meg a Nagyszakállú jelmezét felöltve. Trencsényi Péter elmondta, hogy ezzel hagyományt teremtettek, és jövőre is visszatérnek az ajándékokat nagy örömmel fogadó, szeretetre éhes gyermekekhez.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában