Mesebeli táj

2023.12.07. 11:17

A Mikulással együtt a hó is megérkezett, mesést látványt nyújt Jánoshalma központja – galériával, videóval

Talán a sok hónak örültek a legjobban a jánoshalmi gyerekek is, akik Mikulás napján szakadó hóesésben várták a Télapót, aki szaloncukrot osztogatott a Szent Anna Templom előtt felállított adventi koszorúnál és karácsonyfánál. Estére minden fehérbe borult, felkapcsolódtak az ünnepi fények a város központja mesebeli tájjá változott.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Régen esett egyszerre ennyi hó, s hogy éppen a Mikulás érkezésekor, arra évek óta nem volt példa, a legkisebbek talán nem is láttak még ilyen csodát. Az ismert és kedvelt mesealak, Holle anyó igencsak megrázhatta a dunyhát, mert órákon át megállás nélkül esett a hó, sötétedésre hófehérbe borult az egész város és felgyulladtak az ünnepi fények is, mesés látvány fogadta a jánoshalmiakat. A város önkormányzata idén is több ezer led égővel világította ki a városközpontot. A megszokott helyek mellett, idén először a felújított központi parkban a díszkút is ünnepi világítást kapott. 

December 9-én, szombaton 17.30 órától ismét az adventi koszorúhoz várják majd a helyieket, ahol a Szent József Kör tagjainak közreműködésével gyújtják majd meg a második adventi gyertyát. Másnap, advent második vasárnapján délelőtt 10 órától jótékonysági vásárt tartanak a templom előtti téren.

Az Imre Zoltán Művelődési Központban több ünnepi programmal is készülnek az év hátralévő részében, december 15-én, pénteken 14 órától a Városi karácsonyt rendezik meg, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola jánoshalmi növendékeinek koncertje és kiállítása lesz, majd Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita műsora lesz látható az intézmény nagytermében. Este 19 órától a Karácsonyi Ifjúsági Tér elnevezési ünnepi programra kerül sor szintén a művelődési házban.

December 16-án, szombaton délelőtt 9 órától kézműves karácsonyi vásárt tartanak, délután 14 órától karácsonyi vetélkedőre kerül sor, 16-30 órától a városi oktatási intézmények diákjainak közös adventi hangversenye lesz, 17.30 órától pedig a Máltai Szeretetszolgálat jánoshalmi csoportjával a főtéri adventi koszorún a harmadik adventi gyertyát gyújtják majd meg.

Idén is megrendezik a Mithras Pedagógus Kórus karácsonyi hangversenyét a Szent Anna templomban december 22-én, pénteken 17 órai kezdettel, december 23-én szombaton 17.30 órakor pedig a negyedik adventi gyertyagyújtás lesz a templom előtti adventi koszorún az ifjúsági hittanosokkal.

 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában