Budapest / Soltszentimre

2023.12.19. 16:20

A készenléti rendőröknek főzött a Magyarok étele verseny győztese – videóval

Megalakulásának századik évfordulóját ünnepelte a minap a Készenléti Rendőrség Zenekara. A jeles alkalomra a szervezők nem mindennapi finomságokkal lepték meg az esemény résztvevőit. Balog Martin, a Magyarok étele szakácsverseny idei évi győztese, a TV2 Séfek séfe műsorának egyik szereplője a zenekar logójával ellátott hidegtálat, Kutyifa Gábor, a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda cukrászmestere Pilvax szeletet készített, míg Varga Károly, többszörös olimpiai- és világbajnok aranyérmes mesterszakács egyedülálló zöldségfaragásaival egészítette ki a menüt.

Gulyás Sándor

Balog Martin

Fotó: Beküldött fotó

– Vásárosnaményban voltunk, amikor a készenléti rendőrség főparancsnoka felkért, hogy a zenekaruk 100. évfordulójára szeretné, ha valami igazán egyedi dologgal állnék elő. Mondanom sem kell, hatalmas megtiszteltetés volt, hogy rám gondolt és engem bízott meg ezzel a feladattal. Amint elhangzott a felkérés, azonnal elkezdtem ötletelni, és szinte álmomban is ezen járt az agyam, egészen addig, míg el nem érkezett az esemény napja – mondta el hírportálunk érdeklődésére Balog Martin.

A fiatal szakács anyait-apait beleadott. A zenekar logóját megjelenítő hidegtálat füstölt paprikás csülök galantinból, főzés nélküli sajttortából, kacsamáj mousse-ból formálta meg, amit végül tokaji boros, almás gyümölcsös zselével öntött le.

– Mindemellé készítettem háromszáz darab bazsalikomos paradicsom zselébe ágyazott mozzarella golyót, fehér, ét és egy málna mousse-t. A kóstoló falatkák tetejére hangszer alakú díszek kerültek. A hidegtál és kóstolófalatkák elkészítésével majd három napot dolgoztam, de megérte, hiszen az ételeknek nagy sikere volt. Köszönöm a rendőrségi dolgozók segítséget is  – tette hozzá Balog Martin.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában