Márton-napi libaparádé

2023.11.12. 15:47

Fülöpszálláson is bemutatkoztak a Séfek séfe műsor szakácsai – galériával

Balog Martin, Manyi József, Bozsányi Rafael, Zupkó Tamás, Gajdos Dávid, Balogh Roland a TV2 Séfek séfe szakácsverseny legutóbbi évadának versenyzői mutatkoztak be szombaton a fülöpszállási Márton-napi libaparádén.

Gulyás Sándor

A feltálalt ételeknek nagy volt a keletje

Fotó: Gulyás Sándor

A TV2 Séfek séfe szakácsverseny legutóbbi évadának versenyzői három csapatot alkottak. A feketék lúdláb pohárkrémet, a kékek pirítósra helyezett libamáj zselét, lilahagyma lekvárt, sárgabarack gélt, savanyított gombát és gyöngyhagymát, míg a pirosak libamelles chilis babbal rukkoltak elő, amit sajtos-tejfölös palacsintával tálaltak.

– Szeretnénk azt elérni, hogy Fülöpszálláson minden évszakban legyen egy nagyobb rendezvény, erősítve a közösségi összetartozást. Idén a hagyományos lovas felvonulás augusztus végére tolódott, így az év végére csak az adventi időszak maradt volna. Kiváló lehetőségnek bizonyult a Márton nap, amit településünkön első alkalommal tartjuk meg. A jótékonysági látványfőzést Balog Martinnal, a Kígyósi Csárda konyhafőnökével, a Magyarok étele szakácsverseny idei győztesével közösen szerveztük, aki szerepelt a TV2 Séfek séfe műsorában is – mondta el hírportálunk érdeklődésére Gubacsi Gyula polgármester.

Balról: Manyi József, Bozsányi Rafael, Zupkó Tamás, Gajdos Dávid, Balog Martin, Balogh Roland 
Fotó: Gulyás Sándor

Balog Martin nem először adott tanúbizonyságot segítőkészségéről. Számos alkalommal támogatta egykori iskoláját Soltszentimrén. A huszonkilenc éves fiatalember kiveszi a részét a tehetséges diákok felkarolásából is. Bemutató órákat, előadásokat, interaktív foglalkozásokat tart szülőfalujában és a környező településeken a gyerekeknek.  Tavaly, kollégáival egy több mint 22 négyzetméteres hidegtállal nem hivatalos világrekordot is felállított, a becsületkasszába befolyó pénzt Szűcs Péter soltszentimrei mozgássérült javára ajánlották fel. Balog Martin azt tartja, hogy: Tenni, menni, csinálni kell, és egy kis jóindulattal, nem csak magunkra, másokra is gondolva, nagy dolgokat lehet elérni.

Nagy volt a keletje az ételeknek a fülöpszállási Márton-napi libaparádén. Bár a finom falatokért nem kellett fizetni, a szervezők elfogadták a jótékonysági felajánlásokat, amit az eseményen fellépő csoportok javára fordítanak.  Az ételkóstolóval összekötött közönségtalálkozó után a Fülöpszállási Települési Értéktár, illetve Fűzi-Molnár Zoltán „Petőfi útja” című kiállítását tekinthették meg a résztvevők. A kézműves foglalkozások keretében Kubinyi Katával libalámpásokat készíthettek, Kesikné Mártával gipszformákat festhettek a vállalkozó kedvűek. A kulturális műsorban fellépett az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes, a Kéknefelejcs Népdalkör, és a Senior Örömtáncosok. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában