A magyar kultúra napja

2023.12.29. 14:44

A beszélő köntös regényből olvashatnak fel a kecskeméti diákok

A magyar kultúra napja alkalmából 2024-ben is rendhagyó órát és felolvasóversenyt tartanak a kecskeméti Hírös Agórában. A jelentkezéseket már fogadják. Együttműködő partnerek: Magyar Irodalomtörténeti Társaság helyi csoportja és a Városháza Látogatóközpont.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

2024. január 22-én, hétfőn 14.30-kor kezdődik a Hírös Agóra Kulturális Központban a rendhagyó művészet- és kultúrtörténeti óra. Címe: Nem minden rovar bogár, avagy Mit gondoljunk az irodalmi kávéházakról? Dr. Saly Noémi irodalomtörténész várja az érdeklődőket. 

A 2024. évi magyar kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen Mikszáth Kálmán (1847-1910): A beszélő köntös című kisregénye megjelenésének 135. évfordulójára emlékeznek meg. Ehhez kapcsolódóan 15.45-kor kezdődik A beszélő köntös címmel a próza-felolvasóverseny kecskeméti diákok számára. Téma: a kecskeméti vonatkozású, 135 éve íródott történelmi kisregény szabadon választott elbeszélő, vagy leíró, vagy párbeszédes részletének értő, kifejező felolvasása. Korcsoportok: 7-8. és 9-12. osztályosok. Nevezési díj: nincs. A felolvasóversenyre 2024. január 16-ig várják a jelentkezéseket, a rendhagyó órára csoportok előzetes bejelentkezése: 2024. január 18-ig lehetséges Csizmadia Ilonánál, az [email protected] email-címén. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában