Műsor

2023.11.25. 20:00

Színvonalas produkciók a kalocsai növendékhangversenyen

Kalocsán a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola zenei képzésének legtehetségesebb növendékei minden évben a nagyközönség előtt is számot adnak tudásukról. A tanszakok legígéretesebb tanulói hagyományosan az év végéhez közeledve, meghitt esten mutatkoznak be. Az idei növendékhangversenyt november 22-én, szerdán tartották a városi kamarateremben.

Zsiga Ferenc

A legtehetségesebb növendékek minden évben a nagyközönség előtt is számot adnak tudásukról

Fotó: Zsiga Ferenc

A fiatal kalocsai és környékbeli tehetségek előadásában ezúttal 20 darab, Perlmann, Beethoven, Csajkovszkij, Chopin és természetesen a névadó Liszt Ferenc egy-egy műve az iskolában oktatott hangszereken csendült fel. A műsort színesítette, hogy a megyei zongoratalálkozón résztvevő gyerekek közül többen azzal a darabbal is felléptek, amellyel a találkozóra beneveztek. Így aki nem tudott jelen lenni, az is hallhatta az akkor felcsendült darabokat, de voltak, akik még egyszer át akarták élni a november 11-én szerzett élményeket.

Fehérvári István, az intézmény igazgatója elmondta: 2003 novemberében szerveztük meg először a Bács-Kiskun Megyei Zongoristák Találkozóját, amelyen a megye ifjú zongoristái kaptak bemutatkozási és fellépési lehetőséget. A találkozót azóta minden évben megrendezzük, és ezzel igen népes ifjú tehetségek körét tudjuk ösztönözni és motiválni a hangszer tanulásában. A Parlando zenei folyóirat is több alkalommal méltatta a találkozó jelentőségét, színvonalát és építő erejét. Támogatóink sora is egyre bővül: a kalocsaiak mellé a vármegyéből is többen felsorakoztak. A mai esten fellépők is azt bizonyítják, fontos szerepe van annak, hogy az ifjú tehetségek pódiumhoz jussanak, közönség előtt szerepeljenek.”

Fehérvári István és Vízi Melinda zongoratanár
Fotó: Zsiga Ferenc

A csütörtöki közel másfél órás növendékhangverseny közönsége a taps mellett adományokkal is elismerte a fiatal zenészek és az iskola tanárainak munkáját. Mint az igazgató búcsúzóul mondta: ezzel a koncerttel a fiatalok még nem teszik le a hangszert, az intézmény növendékei decemberben több külső karácsonyi műsorban lépnek fel.

Fotó: Zsiga Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában