TOP Plusz

2023.11.27. 18:00

Indul a piaccsarnok építése Kiskőrösön

Indulhat Kiskőrösön az új piaccsarnok kialakítása, a közelmúltban ugyanis pozitív elbírálásban részesült a TOP Plusz program keretében a Helyi termelői piac fejlesztése Kiskőrösön című európai uniós projekt.

Barta Zsolt

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében a Kőröskom Nonprofit Kft. 651 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Kiskőrösi termelői piac fejlesztésére. Ennek során egy új, mindennapos nyitvatartással rendelkező, helyi termékeket árusító bevásárlóközpontot alakítanak ki a városban. A bővítés a Piac tér 17. és 17/A szám alatti ingatlanokon történik, a meglévő városi piac fejlesztése keretében. A meglévő épület emeleti eladóterének kialakítása a terv, a hozzá tartozó kiszolgálóhelyiségekkel és egy új fedett-nyitott piacépület komplett kivitelezésével. Sikeresen lezárult a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás, melynek eredményeként a Schlosser-Bau Kft. fogja elvégezni a kivitelezési feladatokat. A munkálatok november 30-án indulnak a munkaterület átadásával, a projekt tervezett befejezési ideje: 2026. március 31.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában