Közös gyertyagyújtás

2023.11.07. 19:29

Elhunyt társaikra emlékeztek a halasi bringabarátok – galériával

Csendes, baráti megemlékezésre várták a Halasi Bringabarátok Klub tagjait az elmúlt napokban, előbb a katolikus temetőben, utána az új református temetőben, majd a Kertvárosban az elhunyt tagok emlékére ültetett fáknál gyújtottak mécseseket a megemlékezők.

Pozsgai Ákos

Virágokat, koszorúkat helyeztek el a síroknál

Fotó: Pozsgai Ákos

A Halasi Bringabarát Klub évek óta az egyik legaktívabb civil szervezet a városban, ha az időjárás engedi, együtt tekernek valamelyik környező településre, de az ország távolabbi részeire, sőt, a környező országokba is minden évben szerveznek kerékpáros túrát.  

Az egyesület nevéhez fűződik a Kiskunhalas-Szabadka Barátság Kerékpártúra, amelyet minden évben augusztus végén tartanak, és mára nemzetközivé vált. Mindezt a következő év májusában, a halasi városnapi rendezvények idején viszonozzák a vajdasági kerékpáros barátok egy Kiskunhalasra szervezett kerékpáros túrával. A halasi bringabarátok minden év márciusában, a nemzeti ünnep környékén Kiskőrösre tekernek, ahol a Petőfi-szobornál a helyiekkel együtt szavalják el a Nemzeti dalt, majd közösen koszorúzzák meg a költő szobrát.

Az egyesület nevéhez nemcsak kerékpáros túrák, hanem szakmai programok is fűződnek, így például a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely cím elnyerésében is kiemelt szerepük van, melynek során minden évben együttműködnek a város önkormányzatával és a helyi vállalkozásokkal. Közreműködtek a halasi kerékpáros stratégia kidolgozásában, valamint a kerékpárosokat érintő helyi fejlesztések szakmai előkészítésében.

2019-ben szomorú évet zártak a halasi bringabarátok, elhunyt Szűcs Károly, a klub egyik oszlopos tagja, majd nem sokkal később másik lelkes és aktív tagjuktól, Fáber Elektől is el kellett búcsúzniuk. 2023-ban a tragikus hirtelenséggel, fiatalon elhunyt Szvetnik Gábor Balázst búcsúztatták. Az elhunyt társaik sírját együtt keresték fel a klubtagok, és helyeztek el virágokat, koszorúkat, majd a Kertvárosban az emlékükre ültetett fáknál gyújtottak mécseseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában