Felsőszentiván

2023.11.27. 20:03

A település idős lakóit ünnepelték – galériával

Hagyományos idősek napi ünnepséget tartottak a helyi művelődési házban a napokban. A rendezvényen részt vett és köszöntőt mondott Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője. Beszédében kiemelte: ahogy időseinkről gondoskodunk, azzal gyermekeinknek szolgáltatunk példát tiszteletről, becsületről és állhatatosságról.

Márton Anna

Hagyományos idősek napi ünnepséget tartottak a helyi művelődési házban

Fotó: Márton Anna

A rendezvényen közel 300 szentiváni ünnepelt vett részt. A szépkorúakat 2002 óta ünneplik meg a faluban – tudtuk meg Vörös Szilárd polgármestertől. Mint mondta, egyetlen egyszer maradt el az esemény, a Covid-járvány idején.

– Községi szintű idősek napját 2002 óta tartunk. Hagyományosan minden év utolsó péntekén rendezzük meg az eseményt. Az idei rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Zsigó Róbert országgyűlési képviselőnk is – mondta hírportálunknak Vörös Szilárd.

A honatya beszédében hangsúlyozta: öröm együtt ünnepelni, megköszönni az időseknek az elvégzett munkát. Egy idézettel folytatta: ahogy időseinkről gondoskodunk, azzal gyermekeinknek szolgáltatunk példát, tiszteletről, becsületről és állhatatosságról.

– A mai alkalom, amellett hogy vendégül látják önöket, lehetőséget is teremt, hogy meg is köszönjük önöknek azt a munkát, amit elvégeztek az elmúlt évtizedekben. Amellett, hogy nevelték a gyerekeiket, összetartották a családjaikat, volt erejük, jutott energiájuk a településre is. Éppen ezért elmondhatjuk, hogy az elmúlt időszakban is épült, szépült Felsőszentiván. A mostani generációnak, a település vezetőjének az a feladata, hogy ezeket az értékeket, amelyeket önök megteremtettek, ha lehetőség van, őrizzék meg, sőt, gyarapítsák is. A polgármester és kollégái ebben jó úton haladnak, hiszen az elmúlt években nagyon sok mindent sikerült megoldanunk Felsőszentivánon – fogalmazott Zsigó Róbert.

Emlékeztetett arra, hogy sikerült újjáépíteni a szélmalmot, de emellett a fogorvosi rendelőt is felújították, és a községházát is. Megújult a kerékpárút, és mint mondta, hosszan lehetne sorolni azokat a fejlesztéseket, amelyeket elértek. Nagyon sok dolguk van még a településen, de hangsúlyozta, arra, amit közösen elértek, mindannyian büszkék lehetnek.

A rendezvényen közel 300 szentiváni ünnepelt vett részt. Sajnos az idősek otthonából a Covid és egyéb járványügyi problémák miatt nem jöttek el a meghívottak. A polgármester kiemelte, hogy rájuk is gondoltak, nekik is megfőzik az ebédet. Az ebédről megtudtuk, hogy mivel a közfoglalkoztatásban állattartó programban sertést tartanak, így idén már másodszor saját disznót vágtak le. A disznóvágásban a Febagro Zrt. dolgozói, illetve az önkormányzat munkatársai vettek részt.

Az ebéd orjaleves és disznópörkölt volt, az alapanyagokat a helyi Szuper csemege bolt felajánlásának köszönhetik.

– Minimális költséggel rendezzük tehát ezt az egyébként nagy rendezvényt, és külön öröm, hogy ez a mi munkánk. Nem egy profi cég hozza ide az ételeket, hanem az én kollégáim, munkatársaim vesznek részt, a legelejétől egészen a legvégéig, a mosogatásig, pakolásig – tette hozzá a polgármester.

A zenés műsort követően Vörös Szilárd polgármester rövid beszámolót tartott az előző időszakról és aktualitásokról. Az asztali áldást követően közösen elfogyasztották az ebédet a vendégek. Ebéd után zenés bulit tartott Barta János és Barta Gyuri. A nyugdíjasok vidáman mulatoztak, beszélgettek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában