Környezetvédelem

2023.10.07. 19:42

Újrahasznosítottak a családok a kecskeméti Kertvárosi iskolában – galériával

Szombaton rendezték meg a kecskeméti Kertvárosi Általános Iskola családi napját, melynek középpontjában ezúttal az újrahasznosítás állt. A rendezvényre több mint 200 gyermek érkezett a családjával.

Lizik-Varga Katalin

A rendezvényre több mint 200 gyermek érkezett a családjával

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A Kertvárosi Általános Iskola Örökös Ökoiskola címmel rendelkezik, ezért nem meglepő, hogy idén az intézmény családi napját is a környezetvédelem jegyében szervezték meg.  

Az egyik népszerű program a gazdaságos süteménysütő verseny volt, amire olyan finomságokat hoztak, amiket az előre megszabott hozzávalókból készítettek. Véradásra is volt lehetőség a családi napon. A rendezvényem megtartották a Fut a Kertváros futóversenyt is. Csak a versenyre nevezők vásárolhattak tombolaszelvényeket. Közülük sorsolták ki a győztest, aki hazavihette a fődíjat, egy közel 40 ezer forintot érő rollert. 

Hulladékokból készült használati- és dísztárgyakat is készítettek a gyerekek, melyekből kiállítást is rendeztek az iskola udvarán. A régi, használaton kívüli ágyneműket, lepedőket úgy hasznosították újra, hogy azokból a családi napon egy hatalmas szőnyeget szőttek közösen.  

A fiatalok a kecskeméti Ifjúsági Otthon Játéktár logikai és ügyességi játékaival is játszhattak, valamint kézműves foglalkozásokon is részt vehettek. Végül a Kecskemét Néptáncegyüttes néptáncosainak köszönhetően egy fergeteges táncházban volt részük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában