Kecskemét/Baja

2023.10.26. 16:33

Újabb együttműködést kötött a Neumann János Egyetem

Csütörtökön került sor a Neumann János Egyetem és a Bajai Szakképzési Centrum közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására.

Orosz Fanni Flóra

Együttműködést kötöttek

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Az esemény első beszédét Virág Tibor a Bajai Szakképzési Centrum kancellárja mondta, ahol a statisztikai adatok és érvek mellett a saját, személyes tapasztalatait és emlékeit is megosztotta.

– Aki sokat él, az életében sok kapcsolódási pontot talál. Nekem gyerekkoromtól kapcsolatom van a GAMF-al. Egy vármegyében élünk, és nagyon fontosnak tartjuk, hogy a megyénkben meg legyenek azok az emberi kapcsolataink is, – szakmai kapcsolatokon túl, – amik lehetővé teszik azt, hogy világot találjunk közösen, magunknak – fogalmazta meg érzéseit a kancellár.

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Őt követte az egyetem rektora, dr. habil Fülöp Tamás, aki ezúttal is kitért a Neumann János Egyetem sikereire és jövőbeni céljaira.

– Idén már három éve adunk át aranydiplomákat, ami egy nagyon komoly felelősség és elköteleződés, és azt gondolom a minőségnek is egy jelentős szimbóluma – emelte ki a rektor. – Az egyik nagyon fontos küldetésünk, hogy a pályaorientációban együtt tudjunk dolgozni. Nyilván láttuk az elmúlt időszakban azt, hogy a fiatalokat meg kell arról győzni, hogy ezek a pályák, ezek a szakok, ezek az irányok nagyon is alkalmasak arra, hogy ők ezt válasszák hivatásként – folytatta gondolatait dr. habil Fülöp Tamás, aki beszéde végén kiemelte, hogy a náluk hallgató diákok csaknem hetven százaléka már tudja, hol fog elhelyezkedni, amikor kezébe kapja a diplomáját.

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Valterné Pataki Gabriella, a Bajai Szakképzési Centrum főigazgatója is megosztotta gondolatait az együttműködés kapcsán:

– Elnézve a mi öt technikumunkat elmondhatom, hogy mindegyik technikum tanít, oktat olyan ágazatokat, olyan szakmákat, amire azt mondhatjuk, hogy egyenes folytatása következhet itt (Bács-Kiskun vármegyében) és észrevétlenül évek óta számtalan közös kapcsolódási pont volt az egyetemmel, amit most veszünk számba. Kapcsolatunk eddig is sokrétű volt, de hivatalos formába nem öntöttük még – összegezte az együttműködési megállapodás okait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában