Bács-Kiskun

2023.10.13. 07:00

Prima díj: elindult a közönségszavazás – galériával

Közzétették a 10 kategória győztesét, akik közül 3 Prima díjast és egy Közönségdíjast fognak kihirdetni a novemberi Prima gálán.

Baon.hu

Weninger Richárd házigazda a tavalyi Prima díjátadó gálán

Az országos Prima Primissima mintájára Bács-Kiskun vármegyében idén 18. alkalommal kerülnek megválasztásra a vármegyei Primák. Ezúttal is a tudomány, a kultúra és a sport valamely területén jeleskedő, példaértékűen teljesítő személyek kerültek ki győztesként a 10 kategória élére. 

Valamennyien kötődnek Bács-Kiskun vármegyéhez, némelyikük munkássága sokak számára ismert, de akadnak köztük, akik csak szűkebb környezetükben tevékenykednek. Egyvalami azonban közös bennük, a közösségük példaképként tekint rájuk és méltónak találta őket az elismerésre. 

A beérkező ajánlások alapján a VOSZ Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének elnöksége idén a következő győzteseket hirdette ki a 10 kategória élére:

Magyar irodalom: Török László, „Dafti” költő, magyartanár, drámapedagógus, Szabadszállás

Magyar színház-, film- és táncművészet: Károly Katalin, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház zenei vezetője, énekművész, Kecskemét

Magyar képző- és iparművészet: B. Boros Ilona textilművész, Kecel  

Magyar tudomány: Dr. Filus Erika muzeológus, múzeumigazgató, Kiskőrös 

Magyar oktatás és köznevelés: Huszár Ildikó, „Pötyi néni” koreográfus, táncpedagógus, Kecskemét

Magyar építészet: Babinszky Tünde okl. építésztervező szakmérnök, Kecskemét

Magyar ismeretterjesztés és média: Noszlopy Nagy Miklós újságíró, a Keol.hu hírportál tulajdonos-főszerkesztője, Kecskemét

Magyar népművészet és közművelődés: Ballószögi Kincsecskék néptánccsoport, Ballószög 

Magyar sport: Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője, Kecskemét

Magyar zeneművészet: Szalai Éva zongoraművész, Kiskőrös

A jelölteket bemutató galériánkat itt nézheti meg:

A kategóriagyőztesek valamennyien részt vesznek a mától induló közönségszavazáson, amelynek tétje az 500 ezer forint értékű Prima Közönségdíj és a szintén 500 ezer forintot érő bronz szobrocska. A szavazás során bárki kifejezheti szimpátiáját és a primadij.hu oldalra kattintva kiválaszthatja kedvencét. A rendszer eszközönként napi 1 szavazatot engedélyez, amely a szavazás lezárásáig minden nap megismételhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában