Rendezvény

2023.10.20. 12:39

Papp Imréné: Az idősek napja nem lehet csak egynapos ünnep − galériával

Az idősek napja alkalmából szerveztek ünnepséget a a rémi közösségi házban szerdán. A rendezvényen részt vett Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

Márton Anna

Papp Imréné polgármester asszony ünnepi köszöntőt mondott, külön üdvözölte a község legidősebb lakóit

Fotó: Márton Anna

Papp Imréné polgármester ünnepi köszöntőt mondott, külön üdvözölte a község legidősebb lakóit. Kiemelte, az idősek napja nem lehet soha csak egynapos ünnep. − Az idősek megbecsülését, a velük való törődést szívünkből fakadó kötelességünknek tartjuk életünk során minden minőségünkben, gyerekként, szülőként, nagyszülőként, szakemberként és közemberként − fogalmazott. Köszönetét fejezte ki az időseknek azért, hogy verítékükkel, könnyeikkel, szorgalmas munkájukkal, áldozattal a nehéz időkben megteremtették és biztosították a fiatalabbaknak, gyermekeinknek, unokáinknak, hogy tanulhassanak, dolgozhassanak.

− Az idős kor, a nyugdíjas kor ajándék annak, aki meg tudja élni lényegét. Az kerül előtérbe, ami számít, ami igazán értékes, nem pedig a látszat. A szeretni tudás, a türelem, a megértés művészetének birtokosai önök. Ezekhez szükségesek a személyes kapcsolatok, a közösségek − tette hozzá Papp Imréné. 

A képviselő-testület az előző évihez hasonlóan idén is ajándékkal kedveskedett a település időseinek, amit a következő napokban vehetnek át a községházán.

Zsigó Róbert beszédében köszönetet mondott a polgármesternek, hogy az időseket megünneplik, illetve megvendégelik. A szépkorúaknak pedig megköszönte az elmúlt évtizedekben elvégzett munkát. Majd felsorolta az elmúlt időszak fejlesztéseit. Megemlítette a felújított háziorvosi rendelőt, az óvodát, a községházát. Emlékeztetett arra, hogy elkészült a rémi bekötőútnak több üteme és, mint mondta, belátható időn belül egészen az 55-ös útig megépítik. Játszóteret, járdákat építettek. A képviselő hangsúlyozta, hogy az elmúlt esztendőkben sok mindent sikerült megcsinálni azért hogy a falu fejlődjön.

A helyi kézműves csoport készítette az ajándék levendulás zsákocskákat saját termésű levendulából az idősek részére. Szabó Endre, Szabó József, Csizmadia János főzték a finom vacsorát amivel vendégül látták a község időseit. Az eseményen felléptek a Rémi Szivárvány Napköziotthonos Óvoda óvodásai, valamint a Rémi Általános Iskola diákjai. A Két Szoknya Egy Nadrág társulat vidám zenés táncos műsorral szórakoztatta a meghívott szépkorúakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában