Székely Gábor

2023.10.31. 12:30

Negyedszer adták ki a miklósi helytörténész könyvét

A napokban látott napvilágot Székely Gábor kunszentmiklósi helytörténész két kisregényt – Goromba förgeteg, Lánya pálfordulása – tartalmazó kötetének negyedik kiadása.

Gulyás Sándor

Székely Gábor kunszentmiklósi helytörténész és a kecskeméti dr. Juhász Antalné, Korsi

Fotó: Gulyás Sándor

Az első két magyar, és a német nyelvű kiadást Fazekas Attila Pál-díjas képregényrajzoló, illusztrátor munkái díszítették. A negyedik kiadáshoz dr. Juhász Antalné, Korsi készített festményeket. A könyv nagyobb lélegzetvételű „Goromba förgeteg” című művében a szerző a fülöpszállási S. István családjának tragédiáját dolgozta fel. 

A dokumentumregény levéltári iratokra alapul. A történtről a rokonok még ma sem hajlandók beszélni, melynek oka a szovjet típusú kommunizmus időszakának máig kísértő rettegéséből fakad. A kisregény 2018-ban a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány első díját vívta ki magának. A másik munka, a „Lánya pálfordulása” című novella a magára hagyott szülő és a hálátlan, az anyjával mit sem törődő gyermek kapcsolatának visszásságaira, következményeire világít rá. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában