Betegellátás

2023.10.27. 11:49

Az orvosi ügyeleti rendszer átszervezése is téma volt a félegyházi képviselő-testületi ülésen – galériával

November elsejétől több változásra számíthatnak a félegyháziak és a város környékén élők az egészségügyi ellátással kapcsolatban. Bács-Kiskun vármegyében – így Kiskunfélegyházán is – az Országos Mentőszolgálat látja el a jövőben az ügyeleti alapellátást. Az átszervezések okán a Félegyházi Egészségügyi Nonprofit Kft.-vel kötött feladatellátási szerződést megszünteti az önkormányzat, illetve a társaság használatába adott felnőtt és gyermek háziorvosi ügyeleti ellátást szolgáló ingó vagyont a használatából visszaveszi. Többek között erről is döntött a félegyházi képviselő-testület csütörtöki ülésén.

Vajda Piroska

Aláírásgyűjtés a gyermekorvosi ügyeletért

Fotó: Vajda Piroska

A gyermekorvosi ügyelet megszüntetése fájó pont a félegyháziak életében – fogalmazott a napirendi pont kapcsán Kollár László, jobbikos képviselő, aki aláírásgyűjtésbe kezdett a gyermekorvosi ügyelet megtartása érdekében. A témában így fogalmazott: „Szinte némán figyeltük, hogy megszüntették az aktív betegellátást a félegyházi kórházban, elvették az egynapos sebészetet, majd a védőnői szolgálat fenntartását, végül a baleseti sebészeti ügyeletet is. November elsejétől lecsökken a felnőtt orvosi ügyelet időtartama és megszűnik a gyermek orvosi ügyelet Félegyházán, még úgy is, hogy az önkormányzat vállalta volna a gyermekorvosi ügyelet fenntartási költségeit. Kollár László abban bízik, ha Makón sikerült hasonló aláírásgyűjtéssel megmenteni a gyermek orvosi ügyeletet, akkor a félegyháziaknak is van esélyük.

Napirendre került a fogászati ügyelet szüneteltetése is. Dr. Ónodi Izabella születendő gyermekére tekintettel kérte az általa működtetett ellátás november 1-jétől való szüneteltetését. 

Mivel az ügyeletben helyettesítőként bejelentett fogorvosok a tartós helyettesítést nem tudják vállalni, várhatóan 2024. június 1-ig nem lesz Félegyházán fogászati ügyelet, aminek fenntartása egyébként nem kötelező önkormányzati feladat

 – hangzott el a testületi ülésen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában