Fórum

2023.10.27. 16:26

Az idei év különösen nagy kihívás elé állította a kalocsai önkormányzatot

Kedden rendezték a hagyományos vállalkozói fórumot a kalocsai városházán.

Zsiga Ferenc

Dr. Filvig Géza

Fotó: Zsiga Ferenc

Az összejövetelen Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője, majd Filvig Géza polgármester tartott előadást. Rákóczi Péter, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója pedig azokról az aktualitásokról adott tájékoztatást, amelyek jelenleg és a közeljövőben határozzák meg a város és a térség gazdasági és társadalmi életét. 

 – Azzal is számolni kell, hogy az új Duna-híd megépülésével megindul a munkaerő elvándorlása, a paksi nagyberuházásnak óriási lesz a munkaerő elszívó hatása, amire az itteni vállalkozásoknak már most fel kell készülni – hívta fel a figyelmet Font Sándor. 

– Az idei év különösen nagy kihívás elé állította az önkormányzatot és az intézményrendszert költségvetési, pénzügyi szempontból. A közüzemi díjak radikális, sokszorosára történő emelése merőben új, mértékükben soha nem látott költségvetési terhet, szerkezeti kiigazítási kényszert eredményeztek a város gazdálkodásában – mondta többi között Filvig Géza. 

Rákóczi Péter, a Paks II. beruházás állásáról elmondta: a földmunkák felgyorsultak az elmúlt időszakban, ütemesen és jól halad a munka.  A munkavégzés éjjel-nappal zajlik. Itt érdemes kitérni arra, hogy ezt a munkát egy németországi cég magyarországi leányvállalata, a Bauer Hungária Kft. végzi. – Ez is jól mutatja, hogy nemzetközi nagyberuházásról van szó, orosz fővállalkozóval, nyugati és magyar alvállalkozókkal– szögezte le a kommunikációs igazgató.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában