Október 23.

2023.10.23. 17:22

Az 1956-os hősökre emlékeztek Baján is – galériával

A Szent István Plébániatemplomban ünnepi szentmisén emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről hétfő délelőtt.

Márton Anna

Az ünnepi műsort a Bajaszentistváni Általános Iskola diákjai mutatták be

Fotó: Márton Anna

A szertartást Menyhárt Sándor plébános celebrálta. A megemlékezők főhajtással tisztelegtek az 1956-os emlékmű előtt. Az eseményen részt vett Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, Nyirati Klára polgármester és a helyi Fidesz-KDNP frakció tagjai. 

A szentmisét követően városrészi megemlékezést tartottak Bajaszentistvánon az 1956-os emlékműnél. Az ünnepi műsort a Bajaszentistváni Általános Iskola diákjai mutatták be. Beszédet mondott Nyirati Klára, majd koszorúzással zárult a rendezvény. 

A polgármesteri hivatal aulájában 16 órakor koszorúzással folytatódik az október 23-i megemlékezés. Majd 17 órakor láthatja a közönség a Bajai SZC Türr István Technikum diákjainak ünnepi műsorát a Déri-kertben az 1956-os emlékműnél. A műsort követően koszorúzást tartanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában