Összefoglaló

2023.10.24. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 24.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Felvételünk a tompai megemlékezésen készült

Fotó: Pozsgai Ákos

Az elmúlt hatvan nap alatt négyszer állt rajthoz Kis Gábor, akiről nyolc hónappal ezelőtt az orvosok azt feltételezték, hogy jó, ha életben marad. A kitartás és az akarat meghozta gyümölcsét, a 38. SPAR Budapest Maratonon a negyedik helyen ért célba a tassi parasportoló.

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 35 éves kiskunfélegyházi nőnek, akit rablással és lopással gyanúsítanak.

A Szent István Plébániatemplomban ünnepi szentmisén emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről hétfő délelőtt. A szertartást Futó Béla plébános celebrálta. A megemlékezők főhajtással tisztelegtek az 1956-os emlékmű előtt. Az eseményen részt vett Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, valamint Nyirati Klára polgármester és a helyi Fidesz-KDNP frakció tagjai.

Idén Jákob Zoltán, a hartai származású milliárdos főszereplésével indult újra a Nagy Ő, ahol még 13 lány küzd a kőgazdag sármőrért.

Letért az úttestről és az oldalára borult egy személyautó az 5301-es út Kiskőrösről Páhi felé vezető szakaszán hétfő este. A balesetben három ember megsérült, a helyszínen kiderült, hogy a sofőr ittas volt, soha nem volt jogosítványa, az autót pedig korábban kivonták a forgalomból.

Újabb nagyszabású, neves alkotók által készített műsor érkezik a kecskeméti Hírös Agóra színháztermébe. Októberben többállomásos belföldi és külföldi turnéra indul a Háromszék Táncegyüttes: a Madách műve nyomán készült Tragédia című táncszínházi produkciót mutatják be. A Nemzeti Táncszínház társszervezésében Debrecenben, Kecskeméten, Budapesten, illetve Veszprémben látható a Könczei Árpád által rendezett előadás.

A Rákosi-korszak kulákellenes politikai rendszerének áldozataira emlékeztek Tompán, ahol a központi parkban az 1951-ben kitelepített tompai családok emlékére állítottak egy szoborcsoportot.

Sík Csaba Antal, 47 éves négygyermekes édesapa, 2023. okt 8-án délután tragikus szerencsétlenség áldozata lett, közúti balesetben vesztette életét. Egy fiatal édesanya maradt egyedül, és 4 kicsi gyermek (11, 8, 5 és 3 évesek) lett félárva.

Temetőre bukkant az újonnan bérelt házában egy háromgyermekes család a Baranya vármegyei Velényben. Az édesanya azonnal a szerződés felmondását követelte a tulajdonostól.

Jelentősen átalakította a kormány a Nemzeti Tehetség Programot (NTP) annak érdekében, hogy a „tehetség útját” végig követni lehessen, és az eredmények adatalapon is kimutathatóvá váljanak.

Elgázolt egy embert egy személyvonat Kiskunhalas és Harkakötöny között.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában