Összefoglaló

2024.06.01. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 1.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Megidézték a múltat, éltették a hagyományokat Kecskeméten. Vidám hangulatban, nagy érdeklődés mellett zajlott le szombaton a jubileumi babakocsis és kismotoros felvonulás a belvárosában.

hírek, összefoglaló, Bács-Kiskun
Babakocsis felvonulást rendeztek Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

Megkezdődött a szabadszállási polgármesteri hivatal régi épületének és új szárnyának energetikai felújítása. A kivitelezésre közel 284 millió forintot fordít a város önkormányzata – jelentette be pénteki projektindító sajtótájékoztatóján Darabos József polgármester.

A kiskunfélegyházi kistérség pedagógusait köszöntötték pénteken pedagógus nap alkalmából a Móra Ferenc Művelődési Központban megrendezett ünnepségen. A jeles eseményen Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója; Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a bugaci, félegyházi, gátéri, pálmonostorai és petőfiszállási pedagógusokat.

Kimaradni a háborúból és a béke szigeteként megőrizni Magyarországot. Ez a mi küldetésünk – mondta a miniszterelnök a Margitszigeten.

Összeütközött két személyautó, egy kisbusz, egy terepjáró és egy kamion az M5-ös autópálya 67-es kilométerénél, a Szeged felé vezető oldalon, Lajosmizse térségében. 

A Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége dr. Apáti Ferenc, a Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke volt. Már javában tart a szamócaszezon, a szakértő mindent elmesélt, amit a témáról tudni kell.

Önállóvá válásának százéves évfordulóját ünnepli idén Gátér. A jeles jubileum alkalmából kétnapos programsorozatot rendeztek a községben a hétvégén. A községi ünnep szombaton a faluházban volt, az eseményen elhangzottak az évfordulóra a faluról írt versek és Gátér dala is, amelynek a szövegét Bálint Gyula írta, a zenéjét Kisgyőri Krisztián szerezte. Az ünnepen a helyiek üzeneteivel időkapszulát is elhelyeztek a faluház előtt.

A nyár első napján már korán reggel összegyűltek a Kecskeméti Református Általános Iskola tanulói, hogy összefogással fát ültessenek az iskola elmúlt 30 éve előtt tisztelegve.

A fogathajtást szeretők megszokták már, hogy ilyenkor, június elején rendezik meg a Tiszakécskei Lovasnapokat. A kisváros lovas egyesületének ez volt már XXXIII. ilyen rendezvénye, amit a helyi lovas egyesület szervezett meg.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában