Október 23.

2023.10.24. 10:27

Az 1956-os hősökre emlékeztek Baján is − galériával

A Szent István Plébániatemplomban ünnepi szentmisén emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről hétfő délelőtt. A szertartást Futó Béla plébános celebrálta. A megemlékezők főhajtással tisztelegtek az 1956-os emlékmű előtt. Az eseményen részt vett Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, valamint Nyirati Klára polgármester és a helyi Fidesz-KDNP frakció tagjai.

Márton Anna

Megkoszorúzták az emlékművet

Fotó: Márton Anna

A szentmisét követően városrészi megemlékezést tartottak Bajaszentistvánon az 1956-os emlékműnél. Az ünnepi műsort a Bajaszentistváni Általános Iskola diákjai mutatták be. Beszédet mondott Nyirati Klára, majd koszorúzással zárult a rendezvény.

A Déri-kertben délután tartották meg a megemlékezést. Koszorúzással és főhajtással tisztelegtek a forradalom áldozatai előtt az 1956-os emlékműnél. Elsőként Nyirati Klára polgármester mondott beszédet, majd ezt követően láthatta a közönség a Bajai SZC Türr István Technikum diákjainak műsorát. A műsort követően koszorúzást tartottak. Az eseményen részt vett és koszorút helyezett el a hősök emlékművénél Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke.

A Fidesz-KDNP frakciója az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja ünnepségsorozaton főhajtással és koszorúzással tisztelgett az áldozatok előtt.

Kámánné dr. Bari Bernadett, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője hírportálunknak elmondta, hogy amikor 1956-ra emlékezünk, akkor a magyar nemzet bátorságára, magára találásának és megerősödésének pillanatára is emlékezünk. − A szovjet birodalom azt hitte, bármit meg lehet tenni az emberekkel, bármit egy nemzettel, de tévedtek. A magyarok szabadságharcba kezdtek és népek sora nézte néma csodálattal a magyarok bátorságát. 1956 bajai hőseire is tisztelettel és kegyelettel gondolunk, megőrizve tetteik jelentőségét és eredményét, amely nem más mint maga a szabadság. Aki ezt az áldozatot nem tiszteli, és egy megemlékezésen nem ezt helyezi a középpontba, az 56 örökségét veszi semmibe − fogalmazott.

 

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában