Összefoglaló

2023.10.20. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 20.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

Több mint ötvenmillió forintból épül új, fedett buszváró Mélykút központjában. A létesítmény alapinfrastruktúráját és a körülötte lévő új parkolókat már 2021-ben megépítették, 68 millió forintból. Az új buszállomás jövő tavaszra készülhet el teljesen.

Azzal fenyegette meg a 14 éves járókelőt egy férfi Kecskeméten, hogy elvágja a torkát, ha nem adja át a pénzét. A nyomozók hamar elkapták a rablót, akiről kiderült, hogy több lopás is van a rovásán.

A Kecskeméti Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt két férfival szemben, akik ittas állapotban, minden előzmény nélkül négy személyt ütöttek meg a kecskeméti éjszakai szórakozásuk során.

Sikkasztás miatt vettek őrizetbe egy 53 éves lajosmizsei karosszérialakatost.

Újabban mind többen akarnak hasznot húzni családi házas kiskertjeikből. A piacokon egekbe szökött terményárak kényszerítik őket feláldozni akár a díszes pázsitot is a gyümölcsfákért.

Nyolcvan esztendeje indult a nemzedékeknek élményt adó, de már nem létező kerekegyházi mozi. A jeles évforduló alkalmából nyílt emlékkiállítás, illetve vetítették le a Dr. Kovács István című filmet, ami egykoron első alkalommal forgott a Hunyadi Mozgó vetítőgépén. A megemlékezést a Kerekegyházi Lokálpatrióták Egyesülete szervezte.

A Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium sportcsarnoka adott otthont az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett városi megemlékezésnek pénteken.

A Neumann János Egyetem, a katonatelepi Mathiász János Iskola és a Szent-Györgyi Albert Technikum diákjai is új, kültéri kosárlabdapályákkal gazdagodtak a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatásával, a KTE Kosárlabda Klub közreműködésével.

Ünnepség keretében emlékeztek meg pénteken névadójukról, Szent II. János Pál pápáról a kecskeméti Wojtyla Ház népkonyháján.

Előkészítő ülést tartottak a 23 évvel ezelőtti, a kecskeméti Silver diszkónál történt emberölés ügyében a Kecskeméti Törvényszéken. Mivel mindkét vádlott ártatlannak vallotta magát, az előkészítő ülés azonnali tárgyalásba fordult át. Jelen volt az áldozat nővére is, aki nyilatkozott is portálunknak.

Bács-Kiskunban tarolt a meleg: több helyen is megdőlt a rekord.

Emléktábla őrzi a volt hitközségi elnökök emlékét a zsinagóga falán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában