Kék hír

2023.10.20. 14:21

Javítás helyett eladta ügyfele autóját a lajosmizsei szakember

Sikkasztás miatt vettek őrizetbe egy 53 éves lajosmizsei karosszérialakatost.

Tapodi Kálmán

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Egy lajosmizsei karosszérialakatos tett bejelentést a rendőrségen 2023. október 7-én arról, hogy valaki ellopta a rábízott kisteherautót – írja a police.hu. A nyomozók körözni kezdték az eltűnt gépkocsit, és kihallgatták a szakembert. A férfi azt mondta, hogy egy héttel korábban javításra hagyta nála egy nő az autóját. A bűncselekmény napján használta a kocsit, szerelőműhelybe ment, majd az egyik ismerősével találkozott. Hajnalban hazafele tartott, ám útközben kifogyott az üzemanyag a járműből, így kénytelen volt az út mellett hagyni, és hazamenni. Másnap reggel visszament az autóért, ám annak addigra lába kélt. Ekkor felhívta a tulajdonost, aki szintén nem tudott semmit a kocsi hollétéről, ezért értesítette a rendőröket a bűncselekményről.

A nyomozok adatgyűjtésbe kezdtek, és beszereztek egy kamerafelvételt, ami rögzítette az esetet. Hamar világossá vált, hogy a szerelő által elmondott történet sántít, ugyanis a mesterember valóban találkozott egy férfival, aki azután elvitte a kocsit, de a hozzá tartozó kulccsal. Időközben az autó is előkerült, a Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai állították meg Örkénynél. A sofőrt kihallgatták, és kiderült, hogy a találkán a jármű adásvétele zajlott. A rendőrök őrizetbe vették a szerelőt, és gyanúsítottként hallgatták ki sikkasztás miatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!