Vád

2023.10.20. 08:15

Minden ok nélkül több embert is megvert az ittas kecskeméti páros

A Kecskeméti Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt két férfival szemben, akik ittas állapotban, minden előzmény nélkül négy személyt ütöttek meg a kecskeméti éjszakai szórakozásuk során.

Horváth Péter

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a két férfi 2023. január 21-én, Kecskeméten egy évadnyitó sportrendezvényen vettek részt, ahol jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd éjszaka a belvárosba indultak szórakozni.

Itt a bántalmazások sorát az elsőrendű vádlott kezdte, aki hajnali egy óra körül egy szórakozóhelyen, előzetes szóváltás nélkül a földre rántott, majd többször megütött egy embert, aki a bántalmazások elől az utcára ment. Az elkövető azonban ide is követte és egy alkalommal a szórakozóhely előtt is megütötte.

Két órával később, ugyanabban az utcában a két férfi egy 3 fős társaságba kötött bele és ököllel, több alkalommal is megütötték őket. Az ütések olyan erejűek voltak, hogy attól a társaság egyik tagjának eltört a szemüvege, míg a másik kettő a földre, illetve egy asztalra zuhant.

A bántalmazások következtében valamennyien könnyű sérüléseket szenvedtek. A két férfi kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyészség az elsőrendű vádlottat 2 rendbeli garázdaság vétsége mellett rongálás vétségével, míg társát garázdaság és könnyű testi sértés vétségével vádolja és velük szemben közérdekű munka, illetve pénzbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában