Bíróság

2023.10.20. 17:00

Megkezdődött a 23 évvel ezelőtti kecskeméti Silver diszkónál történt gyilkosság ügyének a tárgyalása

Előkészítő ülést tartottak a 23 évvel ezelőtti, a kecskeméti Silver diszkónál történt emberölés ügyében a Kecskeméti Törvényszéken. Mivel mindkét vádlott ártatlannak vallotta magát, az előkészítő ülés azonnali tárgyalásba fordult át. Jelen volt az áldozat nővére is, aki nyilatkozott is portálunknak.

Baon.hu

Fotó: Baon.hu

Ahogy arról korábban hírportálunk is beszámolt, az eddig több mint két évtizeden keresztül megoldatlannak tűnő emberölési ügy tavaly novemberben fordulópontot vett. Ugyan az ügyben elsőként indított államigazgatási eljárás idegenkezűséget nem állapított meg, és az eljárást meg is szüntették, de később egy orgazdaság ügyében folytatott nyomozás során szerzett információk okán az egykori ügyben újra elrendelték a nyomozást. 

A 23 évvel ezelőtti eset a kecskeméti Silver diszkóban és az annak közelében lévő 142-es számú vasútvonalnál történt. A későbbi áldozat G. János halála előtt ebben az Izsáki úti diszkóban szórakozott. 

A vádirat szerint a két vádlott – N. Tamás és V. Lajos - rendfenntartóként, azaz „kidobóként” dolgozott a kecskeméti Silver diszkóban, ahol 2000. október 1-jén, hajnalban, ittas állapotban, megjelent G. János az ügy sértettje. Ezt észlelve V. Lajos a tánctéren odament hozzá, hogy eltávolítsa a szórakozóhelyről. Szóváltás, majd dulakodás alakult ki, melynek során V. Lajos ököllel, valamint egy „viperával” megütötte a sértettet, aki az ütéstől a földre rogyott. A dulakodásba bekapcsolódott N. Tamás is. A két férfi két oldalról karon ragadta G. Jánost, és a diszkó főbejáratához vezették, miközben kézzel többször megütötték.  

A sínekre vonszolták a férfit

A főbejárattól N. Tamás és egy másik kidobó először az Izsáki út felé, majd onnan a belváros irányába vezette G. Jánost. Eközben N. Tamás megütötte G. János fejét a „viperával”. A sértett a bántalmazásoktól eszméletét vesztette. Ezután V. Lajos is megérkezett. A vádlottak úgy döntöttek, hogy az eszméletlen férfit nem hagyják életben, az esetet vonatbalesetnek fogják álcázni – áll a vádiratban. Ennek érdekében a magatehetetlen sértettet a közeli vasútvonalhoz vitték, és a sínek közé fektették olyan testhelyzetben, mintha aludna. A magára hagyott sértettet rövid idő múlva egy menetrend szerinti vonat elgázolta, amitől a helyszínen azonnal életét vesztette.

A két férfi tavaly november óta letartóztatásban van.  Az ügyészség a vádlottakkal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. 

2023. október 20-án az ügyben előkészítő ülést tartottak. Ez egy speciális eljárási cselekmény, ahol lehetőség van arra, hogy a vádlott beismerje a bűnösségét. 

Fotó: Baon.hu

Ártatlan vagyok – mondta N. Tamás, az elsőrendű vádlott. Mint mondta, szeretném kérni a tárgyalási jogaimat. A vádlott nem ismerte el a bűnösségét és nem kívánt vallomást sem tenni. Hangsúlyozta, hogy nem fogadja el a vádiratot semmilyen tekintetben. 

V. Lajos másodrendű vádlott sem ismerte el a bűnösségét, azonban ő vallomást kívánt tenni. Nagyon sajnálom, ami történt, de én nem tettem azt, amivel vádolnak – mondta. 

Mivel egyik vádlott sem ismerte el bűnösségét, azonnali tárgyalásba fordult át az előkészítő ülés.  

N. Tamás, azt mondta, hogy a halálesetről egy benzinkutastól értesült. G. Jánost csak látásból ismerte. Mint mondta, naponta 70-80 embert ki kellett vezetni a szórakozóhelyről, ez szokványos volt, de arra nem emlékszik, hogy G. Jánost kivezették-e aznap. 

A tárgyaláson V. Lajos vallomást tett, melyben állította, hogy G. János a dulakodás és a kivezetés után a saját lábán sétált el. 

Az egész esetből arra emlékszem, hogy valamiért felhívtak a pultos lányok, hogy valaki rosszul viselkedik – mondta. Hozzátette: szóltam neki, hogy lesz szíves elhagyni a helyet, de nem tette meg, ezért dulakodás lett közöttünk, adtam neki egy-két pofont lekísértem az ajtóhoz, átadtam a kollégáknak és visszamentem a helyemre. 

Az előkészítő ülésen, majd a tárgyaláson is részt vett az áldozat nővére T. G. Rita, akit a fia kísért el a Kecskeméti Törvényszékre. Szerinte kinézetében sokat változott a két vádlott az évek alatt. 

Nem tudom, hogy ők követték-e el, vagy nem – hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy bár fogalma sincs arról, hogy ki tette, de abban biztos, hogy az öccse nem feküdt a sínekre önszántából.  Nem csak ő, szerintem senki nem feküdt volna oda, hiszen ott kövek vannak, akármilyen ittas egy ember, biztos vagyok benne, hogy nem fekszik rá a sínekre hassal, arccal lefelé – tette hozzá elcsukló hangon. 

A bíróság az indítványokat megvizsgálja és novemberben tanúmeghallgatásokkal folytatja a tárgyalást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában