Összefoglaló

2023.10.13. 21:04

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 13.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Képünk az I. Erős Pista Feszten készült

Fotó: Bús Csaba

Múlt hónap közepén kezdődtek a feltárások Miklapuszta egykori templomának maradványainál, ahol több jelentős leletre bukkantak a régészek. Az ásatások során pénzérmék, fagerendák maradványai, gyűrűk és harangtöredékek is előkerültek. Az Árpád-kori templomon belül sok sírt is feltártak.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás miatt vádat emelt két férfival szemben, akik rendőrségi telephelyről hatósági eljárásokban elkobzott, továbbá lefoglalt járművekből akkumulátorokat és rádiósmagnókat loptak el.

Bejelentést tett a rendőrségre egy soltvadkerti férfi múlt év december 14-én este, miszerint valaki betört az otthonukba, amíg a feleségével távol voltak. A tolvaj az ingatlan hátsó ablakán jutott be a házba, betörte az ablaküveget, majd 74 millió forintot zsákmányolt.

Szabadulószoba, koncertterem és szálláshely is lesz abban a Petőfi-látogatóközpontban, ami a közeljövőben épül fel Szabadszálláson.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumával együttműködve szakismereti versenyt szervezett a rendészeti képzésben részt vevő diákoknak a Csetényi Élményparkban. A halasi oktatási intézmény honvédelmi, rendészeti és közszolgálati szakon képez középfokú tanulmányokat folytató fiatalokat.

A Hunyadi Pódium vendége csütörtökön ezúttal Nagy János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár volt. A Hunyadivárosi Közösségi Házban Nagy Ernő újságíró beszélgetett az államtitkárral. Az alkalmon szóba került a közösségek szerepe, a természetjárás és beszéltek a nemzetközi konfliktusokról is.

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 20 éves pakisztáni férfinek a letartóztatását, akit embercsempészéssel és halálos közúti baleset gondatlan okozásának a vétségével gyanúsítanak.

Szakmai fórumot tartott a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség (BKMPSZ) pénteken a kecskeméti Sasfészek Étteremben. A rendezvény a megyei szövetség, a polgárőr egyesületek és a társhatóságok közötti tapasztalatcserét szolgálta. Az eseményen több mint 100 tabletet is kaptak az egyesületek.

Kevesen mondhatják el magukról, hogy egy 100 éves társaságában ünnepelnek. Ballószögön pénteken a család, barátok és szomszédok együtt köszöntötték fel Lajos Lászlóné Rozika nénit 100. születésnapja alkalmából. A hangulatos eseménynek a faluház nagyterme adott helyet.

A kecskeméti Bátori Kft. Szent István körúti 2000 négyzetméteres, speciális darus csarnokát adták át péntek délután Kecskeméten.

Pénteken kezdetét vette az I. Erős Pista Feszt Kecskemét-Hetényegyházán, az Univer cégcsoport megújult, az élelmiszeripar abszolút csúcstechnológiáját felsorakoztató üzeménél, ahol az Erős Pista is készül. A fesztivál zárasaként szombaton este a Kowalsky meg a Vega ad koncertet Kecskemét főterén.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában