Kecskemét

2023.10.13. 20:22

Tableteket és védőruhákat is kaptak a polgárőr egyesületek a szakmai fórumon – galériával

Szakmai fórumot tartott a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség (BKMPSZ) pénteken a kecskeméti Sasfészek Étteremben. A rendezvény a megyei szövetség, a polgárőr egyesületek és a társhatóságok közötti tapasztalatcserét szolgálta. Az eseményen több mint 100 tabletet is kaptak az egyesületek.

Horváth Péter

Dr. Fekecs Dénes adta át a tabletet az egyesületeknek

Fotó: Horváth Péter

 Dr. Fekecs Dénes, a BKMPSZ elnöke köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy az egyesületek időben végezzék el a tisztújítást a vezetők esetében lejáró mandátum esetén, illetve fegyelmezett szolgálatellátást kért a vármegye egyesületeitől. Fekecs Dénes azt is elmondta, hogy az érkezett póttámogatást igény alapján, a járási koordinátorokkal folytatott egyeztetést követően osztotta el a vármegyei szövetség az egyesületek között, valamint az új egyesületeknek kivétel nélkül támogatást adtak.

Fekecs Dénes megköszönte és méltatta a rendőrség polgárőrséggel folytatott együttműködését, ami kiterjed a képzések szervezésétől a közös szolgálatokon át a megelőzési tevékenységig. Az elnök kiemelte, hogy a közelmúltban három új egyesületet is felvett a vármegyei szövetség Kunpeszérről, Dunaszentbenedekről és Kiskunhalasról. Utóbbit 12 tag alapította és 174 ifjú polgárőr tartozik hozzá.

Dr. Vaslóczki Ferenc ezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese köszönetet mondott azért az áldozatvállalásért, amit a polgárőrök a megye közbiztonságáért tesznek a rendőrséggel együttműködve. 

Kiemelte, hogy a rendőrség stratégiai partnerként tekint a polgárőr szervezetekre. 

Vaslóczki ezredes a migráció elleni hatékony fellépés érdekében megkérte a polgárőrséget, hogy legyen a rendőrség szeme és füle, és amennyiben migrációs, vagy embercsempész tevékenységre utaló jeleket észlelnek, jelezzék ezt a rendőrségnek. Az ezredes kiemelte az egyre terjedő online csalások veszélyét, és partnerként kérte a polgárőrséget, hogy segítsék a rendőrséget abban, hogy tájékoztatják a lakosságot a jellemző elkövetési módszerekről.

Timafalvi László ezredes, a Kecskeméti Rendőrkapitányság vezetője is köszönetet mondott a polgárőrség együttműködéséért, kiemelve a megelőzés fontosságát, és a közös szolgálatok hatékonyságát. Erre példa a kecskeméti Rendőrfalu városrészt fosztogató betörő banda közös elfogása. Emlékeztetett arra is, hogy kiemelt feladat a kábítószer-terjesztés és használat visszaszorítása.

Csorba Sándor, a Határvédelmi Tagozat elnöke a hatékony járőrözés, és a külterületi szolgálat fontosságát hangsúlyozta.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke az évek óta folyó összehangolt polgárőr akciókról, és azok eredményeiről szólt, valamint köszönetet mondott a rendőrségnek az együttműködésért.

Az eseményen a BKMPSZ 110 tabletet, illetve több ezer egyszer használatos védőruhát is átadott az egyesületeknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában